Харесвам България и смятам, че ако си изиграеш нещата по

...
Харесвам България и смятам, че ако си изиграеш нещата по
Коментари Харесай

Наум Шопов-младши: Станах лекар заради двойка по биология

Харесвам България и считам, че в случай че си изиграеш нещата по подобаващ метод, тук можеш да живееш доста добре, уверен е артистът от „ Откраднат живот ”

Наум Шопов-младши – внук на огромния кино и сценичен артист Наум Шопов и наследник на не по-малко надарения артист Христо Шопов, е едно от свежите лица от дребния екран. Той стана известен с присъединяване си в хитовия сериал „Откраднат живот“, който се излъчва в ефира на NOVA.

– Науме, по какъв начин се чувстваш като част от екипа на сериала „ Откраднат живот ”?
– Чудесно. Успях относително бързо да се впиша в колектива. Разбирам се доста с сътрудниците. С някои повече, с други по-малко (смее се). Като цяло съм удовлетворен от работата ми и от хората, с които работя. В началото доста ме беше боязън дали ще мога да се оправя, тъй като въпреки всичко не съм се занимавал с това професионално. Имам някакъв дребен опит, само че не съм учил за артист. Далеч не бях уверен дали ще мога да смогна на темпото на сътрудниците. С времето нещата се стиковаха и фотосите в сериала станаха част от моето всекидневие. Притеснението към този момент го няма. Но би трябвало да призная, че в случай че сериалът не беше на здравна тема, нямаше да се включа в него, тъй като просто нямаше какво да ми хване окото.
– Ти реши да прекъснеш фамилната традиция и да не се занимаваш с актьорската специалност.
– Да, по този начин е. Усетих, че актьорското майсторство не е нещото, на което желая да си отдам цялото битие. А пък медицината съставлява огромен интерес за мен и по-конкретно хирургията.
– Какво те предизвика да се насочиш към медицината?
– В интерес на истината, в девети клас изпаднах в кофти обстановка – щях да остана на корекция по биология, в случай че не седна да изучавам. Наложи се съществено да залегна над учебника и в един миг се оказа, че биологията е извънредно забавен предмет. Спасих се от корекция и по този начин се роди любовта ми към медицината. Родителите ми бяха доста щастливи. От дребен растях с концепцията, че ще се занимавам с актьорско майсторство, до момента в който те в никакъв случай не са били изключително щастливи от този факт. И когато им споделих, че желанието ми се е трансформирало, те доста се зарадваха.
– Как те разпознават хората по улиците – като Наум или като Боби?
– Като Боби, несъмнено. Гледат ме в тази роля и по този начин се обръщат към мен, когато ме срещат. Обикновено ме заговарят, желаят да се снимат с мен, разпитват ме да издам нещо от сериала. Досега за благополучие не съм срещал отрицателно отношение.
– На снимачната площадка имаш ли гафове или забавни случки?
– Историите са доста и са супер занимателни, тъй като с някои от сътрудниците чисто като характери доста си допаднахме и си разрешаваме да се лигавим, само че за жалост няма по какъв начин да ви ги споделя. Те са си единствено за нас.
– Баща ти гледа ли те, дава ли препоръки?
– Гледал е всяка серия от сезона, в който участвах до момента. Доволен е като цяло, макар че първоначално тръгнахме всички доста нестабилно. Най-много се притеснявахме дали ще съумея да се оправя с времето, тъй като тогава ми престояха сесии и беше много тежко. Случвало се е да ми даде бележки за някои неща, само че всичко е било градивно.
– Ако дядо ти беше жив, несъмнено щеше да е доста благополучен да те види на екран. Какви мемоари си запазил от него?
– Често отивахме с братовчед ми у дядо и той ни разказваше забавни истории от пътуванията му из Европа и света. Това са ми най-топлите мемоари.
– Тези истории не те ли поблазниха да отидеш в чужбина и там да търсиш реализация?
– Аз съм обиколил много огромна част от Европа, само че доста одобрявам България и считам, че в случай че си изиграеш нещата по подобаващ метод, не актьорски несъмнено, тук можеш да си живееш доста добре.
– Какъв беше ти като дребен?
– Много лъжех и не учех. Лъжата за мен си беше като спорт, нямаше съответна причина, просто за концепцията. До навлизането ми в пубертета бях доста цялостен, свиреп ленив, естествените неща за децата. Докато в този момент към този момент не ме сдържа на едно място, непрекъснато съм зает с нещо. Иначе не са ме наказвали, единствено ми се караха.
– Участието ти в „ Откраднат живот ” промени ли те по някакъв метод? Имаш ли повече другари в този момент?
– Не мисля, че сериалът ме е трансформирал, само че е реалност, че доста хора се пробват да се домогнат до мен, да са ми другари. Аз обаче доста мъчно позволявам непознати хора до себе си. Не съм елементарен за другарство, не обичам непотребните приказки.

Тв водещият Ники Николов:
Звездите ни не знаят какво да вършат


Проблемът на множеството известни персони у нас е, че добиват бърза популярност, а по-късно никой не си спомня за тях, твърди пиар специалистът, който написа справочник по какъв начин да очароваме

– Ники, по кое време беше първото ти качване на сцената на „ Пирин фолк “ като водещ и какво си спомняш за този миг?
– През 2005 година някогашният зам. министър на културата Иван Токаджиев, който беше шеф на MSAT, ми предложи да повеждам фестивала. Преди това работех като водещ на вести в малкия екран и дружно с екипа на режисьора по това време Стефан Милов започнахме взаимната си работа по фестивала. Бях доста обезпокоен, тъй като трябваше да науча доста текст наизуст – това са три вечери по над два часа и половина живо предаване, което се гледа от доста фенове. Бях обезпокоен, само че когато излязох на сцената, когато чух аплодисментите и утвърждението на публиката, нещата си пристигнаха намясто.
– През годините се смениха доста екипи, които правеха фестивала „ Пирин фолк “, само че не щеш ли тази година ти още веднъж „ изгря “ на сцената. Какви са ти усещанията?
– Благодаря за поканата на новите уредници Ненчо Касъмов и Виктор Касъмов, за това, че ми дадоха опцията още веднъж да изпитам страстта „ Пирин фолк “. Хареса ми дисциплината зад кулисите, спокойствието, с което ефирът течеше, благодаря за избора на партньорка на сцената – Дани Колева. Тя е една топла и очарователна персона, положителна и доста умна. Всички отзиви са, че доста си паснахме с нея и влязохме в едно и също движение на работа и развлечение. Хареса ми тази година стартът на първия „ Детски Пирин фолк “, тъй като има доста надарени деца, които пеят фолклор и след няколко години те ще бъдат новите звезди на двете съществени конкурсни вечери. Радвам се, че на това юбилейно издание публиката и феновете видяха едни от най-любимите си реализатори, които са стартирали от сцената в Сандански. Прекрасни моменти от срещите ми с Румяна Попова, Севдалина и Валентин Спасови, Васко Лазаров, Георги Гоцев, Илия Луков, Лия, Цветелина и доста други. Не бива да забравяме, че през всичките тези години „ Пирин фолк “ е останал един от дребното „ живи “ фестивали, с помощта на многото създатели, текстописци, аранжори, на шефовете и режисьорите, които са поддържали интереса, както и на управлението на община Сандански за финансирането, и медийните партньорства. Този фестивал е с огромна история. Имах опцията през годините да връча специфичните награди на Лили Иванова, Глория, Николина Чакърдъкова, Иван Дяков и доста други.
– Ти беше първият мъж-водещ на новините на новия канал БНТ2 преди четири години, когато започва програмата. Какво е мнението ти в този момент за новия общоприет шеф на националната телевизия и предстоящите промени?
– Надявам се, че всички нововъведения, които господин Каменаров ще направи, ще бъдат доста съответни и предстоящи, тъй като публичната телевизия има потребност от смяна. Има нужния запас, експерти и изобретателни хора, на които да се даде опция да покажат ново лице, нови хрумвания и да привлекат още веднъж дейната част от феновете. Няма по какъв начин Българска национална телевизия да се съревновава с комерсиалните телевизи, само че сигурно има потребност от смяна в програмната скица, тъй като условията и настройките на аудиторията са се трансформирали в последните години и тя би трябвало да предложи съответна програмна скица с положителните и качествени излъчвания и вести, които прави. Аз бях поканен от Екатерина Генова за водещ на новините, бяхме екип от младежи с забавни хрумвания и хъс за работа. Прекрасно работехме с екипите на Българска национална телевизия от цялата страна. Но концепцията за БНТ2 да бъде районен канал мисля, че не е подобаваща, тъй като феновете по райони си гледат локалните кабелни малките екрани.

* Мариус Куркински бил влюбен единствено един път

* Искали да пенсионират Стоян Алексиев

* Влади Въргала се разведе

* Ивайла Бакалова подиша роден въздух

* Джино продължава да живее бясно

ТЕЗИ И ДРУГИ ЧЕТИВА – В „ЖЪЛТ ТРУД“ ОТ 13 СЕПТЕМВРИ!
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР