Харчи се богато за близките до властта фирми, а до

...
Харчи се богато за близките до властта фирми, а до
Коментари Харесай

Манолова: Харчи се богато за близките до властта фирми, а до обикновените хора не стига нищо


Харчи се богато за околните до властта компании , а до елементарните хора не стига нищо. Вместо главната цел да е поддръжка на дребните и междинни бизнеси и елементарните хора, се готви актуализация на бюджета за пътища и автомагистрали, в това число и такива, които да се строят от последващи държавни управления. 

Това съобщи ръководителят на Гражданската платформа „ Изправи се.БГ “ Мая Манолова пред медиите във Видин, където през днешния ден откри офис на организацията.
 
Правителството всява суматоха и смут, което се дължи на несъответстващата организация на здравната система. Няма PCR проби при персоналните лекари, чакат ги към този момент втори месец. Хората не могат да си разрешат разход от близо 500 лева за домакинство, поради което не се изследват, а по този начин болестта се популяризира. Видин няма лабораторията за PCR проби, а всеобщо в цялата страна хората оповестяват, че няма противогрипна ваксина, добави Манолова. 

Тя прикани за незабавна организация за безвъзмездни PCR проби за всички български жители, които се нуждаят и сподели, че неналичието на експерти, включително лекари, медицински сестри, е персонален неуспех след 11-годишно ръководство на Бойко Борисов и ГЕРБ.

Манолова уточни, че заповедите на Министерството на здравеопазването са противозаконни от позиция на Закона за здравното обезпечаване и Закона за лечебните заведения, където формулировки като " нови Коронавирус зони " въобще няма. Тя добави, че даже във връзка с законодателната уредба ГЕРБ не са си свършили работата от началото на пандемията до момента.

Председателят на „ Изправи се.БГ “ акцентира, че главният проблем на хората са ниските приходи , като в Северозапада това е най-силно изразено. 

Повишаването на приходи те е главен приоритет на „ Изправи се.БГ “ - 1000 лева най-малък месечен приход за работещ човек посредством гъвкаво работно време и обективна минимална почасова ставка и преизчисляване на всички пенсии на база застрахователен приход от 2017-2018 година, съобщи Манолова и даде за образец Румъния, с която България имаше равни индикатори през 2007 година, на няколко пъти фрапантно усили пенсиите и минималната работна заплата, само че това не " счупи " страната.

Относно невзетите заплати на служащите от компания Титан - Видин, Манолова съобщи, че са запорирани няколко парцела и един аероплан на компанията.

Ако не изплати отговорностите на хората, още веднъж ще преминем към процедура по оповестяване в неплатежоспособност на компанията Титан-Видин. Или да си платят, или да оставят да им се продадат парцелите, или процедура по неплатежоспособност, сподели тя.

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР