Хърбърт Хофман вероятно е най-знаменитият татуист в света, който в

...
Хърбърт Хофман вероятно е най-знаменитият татуист в света, който в
Коментари Харесай

Тяло за цял живот ♠ Майсторът на татуировки Хърбърт ХОФМАН

Хърбърт Хофман евентуално е най-знаменитият татуист в света, който в продължение на доста години снима своите и непознати рисунки по телата на моряци, музиканти, авантюристи и алкохолици. Вижте неговата любопитна фотографска сбирка.

 Хърбърт Хофман (1919 ~ 2010)

 Хофман открива своя тату-салон в Хамбург след края на войната и до гибелта си остава най-възрастният практикуващ занаятчия на татуировки в света (30 юни 2010 г). Той снима с камера Rolleiflex потрети на свои клиенти и записва историите на техния живот и татуировки.

 Американски моряци учат плътта и преглеждат тату-образци в студиото на Хофман, 1966 г.

 Хофман във вихъра на своята работа.

 Хофман, Копенхаген, 1950

 Лайл Татъл, роден през 1931 година, татуист. Един от най-известните майстори на своето време, работил с доста звезди през 60-те – Джанис Джоплин, Шер, Хенри Фонда. Фотографията е направена от Хофман през 1971 година, няколко месеца преди портретът на Татъл да се появи на корицата на сп. Rolling Stone.

 Алфред от Виена.

 Вилхелм Пелка е боец, служил във Френския задграничен легион по време на  Първата международна война – тогава си татуира розите по бузите и змията на шията. След гибелта на брачната половинка си, Вили пропива всичките си пари, разгласен е за неспособен за работа и е пратен в диспансер за алкохолици. През 1960 година Хофман му оказва помощ да си откри нова работа и му татуира гърба.

 Аугуст-Вилхелм Мюлер е роден през 1892 година, служащ. Дошъл в студиото на Хофман доста пийнал. И въпреки да не работел с пияни, Хофман направил фотоси на Мюлер, две от които станали много сполучливи. Татуировките на Мюлер са направени по време на Първата международна война.

 Рихард Вулков, роден през 1911 година, предприемач. Често гостувал на Хофман  в Хамбург.

 Доктор Долд, роден през 1920 година, производител на обувки. Помолил Хофман  да му направи татуси там, където те няма да се виждат и да пречат на кариерата му на процъфтяващ предприемач. Докторът е един от първите, създали си пиърсинг на гърдите в Германия.

 Ема и Оскар Манишевски, родени през 1878 и 1886 година, циркови актьори. До 1930 година двамата гастролират по света като татуирана двойка, гълтачи на саби и огън. Когато нацистите идват на власт, рисковите им номера са неразрешени, а множеството им сътрудници изчезват без диря. След войната Хофман намира двойката посредством бюрото за търсене на изчезнали хора на Червения кръст.

 Алфонс Девинаст, роден през 1892 година, служащ. Убеден болшевик, лежал в концлагер. Хофман се среща с него през втората половина на 1950 година и в продължение на няколко години му прави разнообразни татуси, символизиращи всеобщото тъждество пред лицето  на  гибелта.

 Ото Христенсен, роден през 1902 година, докер. Останал без дом в Хамбург, той се прибира при фамилията си в Копенхаген, само че постоянно гостува в родния си град. Учи Хофман да приказва обичайния акцент на Северна Германия и Холандия.

Снимки: esquire.ru, Alchetron, Pinterest

Източник: webstage.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР