Хърбърт Диес, CEO на Volkswagen © Jason Lee Още по

...
Хърбърт Диес, CEO на Volkswagen © Jason Lee Още по
Коментари Харесай

Volkswagen представи нова услуга за споделено пътуване

Хърбърт Диес, CEO на Volkswagen

© Jason Lee Още по тематиката
Mazda, Suzuki и Yamaha също си признаха, че са фалшифицирали проби за нездравословни излъчвания

Японските автопроизводители се извиниха за случилото се, само че акциите им паднаха
11 авг 2018
Автокомпаниите може да платят 14 милиарда евро санкции, в случай че не съблюдават новите правила за нездравословни излъчвания

Анализатори чакат по-строгите правила на Европейски Съюз, които влизат в действие от 2020 година, да ударят облагата на Renault и PSA
9 авг 2018
Volkswagen обмисля лично произвеждане на акумулатори в Европа

Батериите са важен запас за процъфтяващата електромобилна промишленост
5 авг 2018
Европейски Съюз има доказателства, че автомобилни компании манипулират резултатите за нездравословни излъчвания

Действията на производителите обаче може да са контрапродуктивни
29 юли 2018
Volkswagen усилва вложенията в Индия

Целта на новия план India 2.0 е немската група да доближи 5% пазарен дял до 2025 година
10 юли 2018
Незавършеното летище в Берлин отваря порти за... колите на Volkswagen

Компанията наема паркинги и площи за колите си след дизеловия скандал и въвеждането на новия стандарт
28 юни 2018
Новият изпълнителен шеф на Volkswagen би трябвало да трансформира компанията

На мястото на досегашния шеф Матиaс Мюлер застава Херберт Дийс, като упованията към него са високи
15 апр 2018 Volkswagen разгласи проекта си за промяна на компанията от всеобщ производител на коли до снабдител на транспортни услуги, откакто показа нова услуга за споделени пътувания. Компанията дава обещание и цифрови придобивания като част от 3.5 милиарда евро вложения в коли от последващо потомство.

Планът

Проектът ще стартира в Берлин, където производителят ще пусне 2000 електрически автомобили до края на второто тримесечие на 2019 година под марката We share, която ще конкурира DriveNow и Car2Go на BMW и Daimler, които наскоро оповестиха, че ще работят дружно в бранша.

Volkswagen също по този начин възнамерява нови софтуерни придобивания, които ще станат факт " сигурно преди Коледа ", съобщи Юрген Щакман, началник на продажбите за Volkswagen в изявление за Bloomberg.

Новите технологии

Производителите на коли бързо навлизат в нови области, с цел да се възползват от технологиитe, които трансформират старите бизнес модели в бранша. В устрема си към придобиване на ноу-хау, Volkswagen неотдавна се опита да купи американската компания за самоуправляващи се коли Aurora, само че без триумф.

Главният изпълнителен шеф на Volkswagen Херберт Диес показа пред немския вестник Handelsblatt, че компанията възнамерява нови партньорства и придобивания на софтуерни компании, с цел да влезе в новата епоха на сектора- електрически и самоуправляващи се коли. " Да създадем вярно цифровата промяна беше по-важно от прекосяването към електрически коли ", сподели Диес.

Новите планове би трябвало да разграничат компанията от дизеловия скандал, който я разтресе преди време.

Новият старт-ъп

We share ще бъде употребен като пакет от мобилни приложения, до които клиентите на VW ще имат достъп. Услугите ще включват електронно заплащане за паркиране, доставка в автомобил, следене на цената на горивото и локализиране на покупко-продажби от търговци на дребно. Проектът има за цел да генерира годишни доходи от 1 милиарда евро до 2025 година Системата We share ще добави повече от 10 милиона консуматори всяка година

Пикът на продажбите на коли

Новият програмен продукт форсира прехода към така наречения " пик на колите " - когато продажбите на частни коли в западния свят ще доближат оптималния си пик, преди да паднат. Изправени пред нова конкуренция, варираща от Uber до Waymo и малко известни започващи компании, производителите на коли наливат милиарди, с цел да се трансфорат в компании за подвижност.

Технологията на VW да вземем за пример ще разреши на притежателите на коли да дават чартърен личните си транспортни средства, като предават цифрови ключове на други консуматори.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР