ХАРАРЕ, Зимбабве (AP) — Основният опозиционен лидер в Зимбабве заяви

...
ХАРАРЕ, Зимбабве (AP) — Основният опозиционен лидер в Зимбабве заяви
Коментари Харесай

Основният опозиционен лидер в Зимбабве се оттегля, твърдейки, че партията му е била отвлечена от управляващата партия на президента

ХАРАРЕ, Зимбабве (AP) — Основният опозиционен водач в Зимбабве съобщи в четвъртък, че е напуснал партията си, обвинявайки ръководещата партия в страната в похищение на организацията и причинявайки отстраняването на десетки негови членове на Народното събрание и съветници.

45-годишният Нелсън Чамиса беше главният противник на президента Емерсън Мнангагва на оспорваните избори през 2018 година и 2023 година В четвъртък той упрекна Мнангагва, че унищожава опозицията с властнически средства.

В изказване от 13 страници в своите обществени медийни платформи и на страницата на партията в X, някогашен Twitter, Чамиса подлага на критика стопански и политически затруднените връх на авторитаризъм в южноафриканската страна.

„ С неотложен резултат към този момент нямам нищо общо с CCC (Гражданска коалиция за промяна) “, сподели той.

Чамиса сподели, че ще остане деен в публичната работа и сподели на поддръжниците си, че „ има нови неща, които би трябвало да създадем “, призовавайки ги „ да се сплотят зад новата политика “, док...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР