Характерните признаци на бъдещ инсулт могат да се проявят дори

...
Характерните признаци на бъдещ инсулт могат да се проявят дори
Коментари Харесай

Признаците на инсулт, които се проявяват 10 години по-рано

Характерните признаци на предстоящ инсулт могат да се проявят даже 10 години по-рано. До това изненадващо умозаключение стигнаха експерти от Холандия.

При някои хора признаци на иден инсулт могат да бъдат регистрирани 10 години преди този момент да се случи. При тях се появява по-бърз спад в интелектуалната интензивност и способността им да извършват ежедневни задания като преброяване на пари и готвене.

Ако тези ранни признаци бъдат видяни в точния момент, вероятността от инсулт може да бъде понижена посредством по-здравословен метод на живот или предпазен банкет на лекарства, предписани от доктор.

Изследователи от университета Erasmus MC в Ротердам изследваха 14 712 души в продължение на 28 години. Всеки от тях е минал през поредност от умствени и физически проби, както и изявленията през няколко години.
Експертите са оценили способността на участниците да перат облекла, да подготвят храна, да почистят и да ръководят личните си финанси.

По време на изследването 1662 участници са претърпели първия си инсулт на междинна възраст от 80 години. Проучването демонстрира, че тези хора се показват по-зле при всички проби почти 10 години преди инсулта спрямо тези, които не са имали изострен мозъчно-съдов случай.

В същото време нарушаванията на способността за осъществяване на главните ежедневни действия са били установени най-много в продължение на две до три години преди инсулта.

С най-голям риск са се оказали дамите, хората със приблизително обучение, както и тези, които са имали неприятна приемственост по отношение на заболяването на Алцхаймер, написа The Daily Mail.

Статията е с осведомителен харктер и не може да замести консултацията с доктор!

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР