Характерът на детето е заложен и оформен в детството. Така

...
Характерът на детето е заложен и оформен в детството. Така
Коментари Харесай

Какво дете сте в семейството и как това се отразява на характера ви

Характерът на детето е заложен и завършен в детството. Така и редът за раждане в фамилията също играе голяма роля в развиването му като персона. Някои деца получават доста внимание, до момента в който на други може да се наложи да се борят за това внимание. И това е значим фактор, който ни прави такива, каквито сме. Та кой си ти по ред за раждане, виж в този момент:
1. Първородно дете
Първородните нормално следват образеца на своите родители. Те ги копират във всичко, наред с техните поведенчески модели. Това е по този начин, тъй като нямат други ролеви модели в фамилията. Ако родителите стимулират първото си дете, въодушевяват го на всеки стадий от развиването и го поддържат по всевъзможен вероятен метод, тогава от раждането си, то безусловно е „ заредено “ с сила и възторг. Похвалите и тласъците, също способстват доста за неговото по-нататъшно благоденствие. Първородните, обаче постоянно са склонни да станат перфекционисти. Те се опасяват да позволяват неточности. Очакват доста от себе си и слагат същите критерии за близките. В резултат редът на раждане въздейства на това, какъв брой добре са развити лидерските умения у детето.
2. Средно дете (или едно от междинните деца)
Средните деца нормално се пробват най-малко малко да откъснат „ юздите на държавното управление “ от по-голямото дете. Те интензивно потвърждават своята стойност и самостоятелност. Ако по-голямото дете е миролюбиво, кротко и умерено, евентуално е междинното дете да бъде по-упорито и настойчиво, с цел да притегли вниманието на родителите. Средните деца са проницателни, наблюдателни и адаптивни, защото те постоянно се пробват да изберат най-подходящото държание и да заемат посредническа позиция. Освен това те са доста добре осведомени с всяка обстановка и са наясно със своите мощни и слаби страни. Те знаят по какъв начин да употребяват мощните си страни, което ги прави едни от най-практичните и разбиращи хора.
3. Най-малкото дете
Когато се появи най-малкото дете, родителите към този момент са мъдри и с опит. Те знаят по какъв начин да отглеждат деца и към този момент не се тормозят, дали нещо няма да се обърка. В резултат на това родителите се държат много умерено и детето получава по-голяма независимост от по-възрастните. В най-лошия случай тази независимост може да се трансформира във все допустимост. От друга страна, по-малкото дете вижда както любовта и грижите на по-големите деца, по този начин и надпреварата. То, обаче може да се окаже в изключителното състояние на домакински любим. Тъй като по-малките деца имат по-малко отговорности и ангажираност, те имат по-голяма креативна независимост. Този ред на раждане дефинира тяхната досетливост и ексцентрично мислене.
4. Единствено дете
Единственото дете се третира по същия метод като първородното дете. Следователно има сходни черти на характера с него. Единственото дете нормално получава доста мотивация, обич и боготворене от родителите си. Те, от своя страна желаят да го създадат съвсем съвършен човек. Единственият проблем, пред който са изправени единствените децата е, че прекарват по-голямата част от времето си с възрастни, защото нямат братя и сестри. В взаимозависимост от стила на образование, от една страна, единственото дете може да демонстрира нарцисизъм и инфантилност. От друга страна се пробва да отговори на упованията на родителите си и поставя всички старания за това.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР