Хаплив и ултра актуален, Сергей Минаев се завръща с нов

...
Хаплив и ултра актуален, Сергей Минаев се завръща с нов
Коментари Харесай

Сергей Минаев: Всичко, на което сме свидетели вече се е случвало, но с други декори

Хаплив и ултра настоящ, Сергей Минаев се завръща с нов роман  " Видеоти ", отдаден на любовта в циничния ни и веществен свят. С първата си книга „ Духless " той се трансформира в такова събитие, че „ Таймс " отдели цяла страница за писателя. Вижте какво споделя Минаев в свое изявление, показано от Издателство " Персей ".
Обмисляли ли сте да се откажете от това, с което се занимавате, и да се посветите напълно на писането?
Не, прекомерно скучно е за мен да се занимавам единствено с едно нещо. Привикнал съм да бъда във ураган от събития. Ако внезапно схвана, че няма накъде да търча, че телефонът ми не се нажежава от звънене, а аз самият не се намирам някъде сред Москва и Париж, значи съм починал.
Какво обичате и какво не, когато става въпрос за литература, музика, кино...?
Не обичам лицемерието, подлизурството и простащината. Това се отнася до всички сфери.
Завършили сте история. Какво ви даде това обучение?
Преди всичко ми даде умения да разбирам аргументите и следствията на историческите събития. Всичко това, на което сме очевидци в този момент, към този момент се е случвало, единствено че при други декори и е имало други имена.
С какво свързвате България?
Курортите Златните пясъци и Слънчев бряг и едноименното бренди " Слънчев бряг " (което и аз съм пил като студент).
" Видеоти "  е в същия ултра актуален жанр като  " Духless " , само че се приказва за неща, които вълнуват всеки човек.
Разказва за това чувство, обвързвано с обезценяването на думите, изразяващи възприятията ни. Тези изрази на практика са се обезценили и лишили от смисъл. Нали знаеш, когато някой ти споделя " по какъв начин си ", само че напълно не се интересува по какъв начин се чувстваш, а изразът се употребява по-скоро за определяне на контакт или като встъпление към диалог? Сега и думите " обичам те " се употребяват по същия метод. Те по този начин постоянно ти се хвърлят в лицето, че от време на време се замисляш – значат ли още нещо? Най-общо, пиша за любовта.
Героят ви е процъфтяващ младеж, телевизионна звезда. Вие гледате ли телевизия?
Не виждам телевизия – там аз се появявам постоянно, не чувам радио – там повеждам токшоу, не чета списания – там пиша. Аз съм почитател на интернет – там се родих!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР