Хапчето на „Пфайзер“ предпазва от тежко протичане на COVID-19, дори

...
Хапчето на „Пфайзер“ предпазва от тежко протичане на COVID-19, дори
Коментари Харесай

Хапчето на „Пфайзер“ предпазва от тежко протичане на COVID-19, дори при вариант „Омикрон“

Хапчето на „ Пфайзер “ защищава от тежко протичане на COVID-19, даже при болест с разновидността „ Омикрон “, оповестиха от компанията.

„ Уверени сме, че в случай че този медикамент бъде утвърден, той ще се трансформира в евентуално лекуване и ще бъде от значително значение за преодоляване на пандемията “, разяснява Албер Бурла, началник на „ Пфайзер “.

Медикаментът с име „ Паксловид “ се дава в границите на първите три дни от появяването на признаците на ковид, като понижава риска от хоспитализация и гибел с колосалните 89%. Ако се даде в границите на първите пет дни, рискът спада до 88%. Резултатите са основани върху данните на 2246 доброволци, които са избрани като рискови за тежко протичане от ковид.

По време на проучването доброволците били инфектирани с „ Делта “ разновидността на ковид, само че лабораторни проучвания с „ Омикрон “ демонстрират също толкоз висока отбрана. Това, което прави медикаментът е да се свърже с един от протеините на вируса и по този метод да го спре да се възпроизвежда.

От „ Пфайзер “ възнамеряват да произведат 80 милиона курса с този медикамент за 2022 година
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР