Хапче, което ежедневно се приема от хиляди мъже в Сидни

...
Хапче, което ежедневно се приема от хиляди мъже в Сидни
Коментари Харесай

В Австралия изобретиха хапче против ХИВ

Хапче, което всекидневно се приема от хиляди мъже в Сидни и други елементи на Австралия, докара до невиждано понижаване на новите случаи на ХИВ. Това демонстрира, че целеустремен и предпазен метод може да форсира напредъка в прекратяването на епидемията от СПИН, оповестява " Блумбърг ".

Новите случаи на ХИВ измежду гей и бисексуални мъже са спаднали с съвсем една трета до най-ниското равнище. Това демонстрират данните за резултата от хапчето Truvada на Gilead Sciences Inc.

По този метод се дава вяра, че напредъкът против СПИН е изпълним. Държавите-членки на Организация на обединените нации се ангажираха да прекратят епидемията до 2030 година Броят на хората, инфектирани с ХИВ, през 2017 година е намалял до 1,8 милиона души, от над 3 милиона годишно през 90-те години на предишния ХХ в.

Синьото, овално хапче е композиция от закрепена доза на медикаментите тенофовир, дизопроксил и емтрицитабин. Генеричните версии на Truvada, основани от Mylan NV, Cipla Ltd. и Teva Pharmaceutical Industries Ltd., са създали лекарството по-евтино и по-широко използвано. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР