Хаотичните действия не решават проблемите, а само ги задълбочават. Това

...
Хаотичните действия не решават проблемите, а само ги задълбочават. Това
Коментари Харесай

Частните болници искат истински реформи

" Хаотичните дейности не вземат решение проблемите, а единствено ги задълбочават. " Това декларират в своя публична декларация от Националното съдружие на частните лечебни заведения.

По думите им възходящото напрежение в последните седмица оказва отрицателно въздействие върху работата им.

Те приканват Министерски Съвет да спре с бюджетните еквилибристики , а Министерството на здравеопазването да даде път на същинските промени.

" Всяко отсрочване ще коства скъпо на всеки от нас и на цялото общество ", безапелационни са от сдружението.
 950 лева става стартовата заплата на медицинските сестри Обновена
950 лева става стартовата заплата на медицинските сестри

Правителството отпуска 50 милиона лв. към дотацията на лечебните заведения

Те прецизират, че въпреки да не са съгласни с някои от оповестените претенции, съгласно тях митингът на медицинските служащи и фелдшерите има съображение.

Във връзка с отпущането на 50 млн. лева за увеличение на заплатите на медицинските сестр и, те слагат питане към министър-председателя какво ще стане със заплатите на хилядите медицински експерти, работещи в извънболнични или частни лечебни заведения.

От Националното съдружие на частните лечебни заведения питат премиера още дали по този метод не се нарушава Конституцията, като се третират нееднакво медицинските експерти.

" Не се ли нарушават по този метод и европейски наставления, които не разрешават държавното подкрепяне на търговски сдружения? ", написа още в деклрацията им.
 Медицински сестри от Пазарджик упорстват за оставката на управлението на БАПЗГ
Медицински сестри от Пазарджик упорстват за оставката на управлението на БАПЗГ

Искат цялостна промяна в лечебните заведения

От сдружението са безапелационни, че всяка интервенция във финансирането на системата за опазване на здравето води до дискриминация, вътрешно опълчване и неустойчивост.

Според тях диспропорциите в заплащането на труда на лекарите и медицинските експерти, не може да се преодолеят с еднократни дейности.

Те са безапелационни, че се включват интензивно в полемиките за създаване на нов модел на здравно обезпечаване, който да обезпечи задоволително средства за действието му и вярното им разпределение, да сложи пациента в центъра на системата, да отстрани всевъзможни монополи и обезпечи условия за стимулиране на честната конкуренция.

По думите им обаче вместо това са получили нови предели - на средства, на кревати, на медикаменти, възбрана за откриване на нови лечебни заведения и структури, на нови действия и други.
 1120 лв. стартова заплата желаят медицинските сестри
1120 лв. стартова заплата желаят медицинските сестри

Протестите не престават, увериха медсестри
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР