Хаосът в управлението на епидемията у нас продължава. Пореден повод

...
Хаосът в управлението на епидемията у нас продължава. Пореден повод
Коментари Харесай

Ген. Мутафчийски в разрез със СЗО за хидпоксихлорина

Хаосът в ръководството на епидемията у нас продължава. Пореден мотив за сходно умозаключение е изявлението на ген.-майор проф. Венцислав Мутафчийски от днешния брифинг в Министерството на здравеопазването, което влезе в тотално несъгласие с информация от Световната здравна организация единствено отпреди няколко дни.
Хронология на събитията

Все още хидроксихлорохинът не е отритнат като способ за лекуване на COVID-19, съобщи началникът на Националния действен щаб. По думите му сега той се употребява в цяла Латинска Америка, Африка и в някои европейски страни.

“Единственият препарат, който сякаш се утвърди в света за известно време, беше точно хидроксихлорохинът”, сподели той.

“Спомняте си сагата, когато СЗО приключи проучванията с него за известно време във връзка известие в авторитетно научно списание. След една седмица се оказа, че тази публикация не почива на достоверни данни, а на компютърни симулации. Това докара до опровергаване на списанието. След това СЗО възобнови изследванията, доколкото тя изобщо е натоварена да прави такива проучвания”, изясни Мутафчийски.

Едно нещо обаче остана без коментар. Защото сагата не завърши до такава степен.

На 4 юли от същата организация оповестиха, че ще спрат тестването на хидроксихлорохина и лопинавир/ритонавир върху приети в болница пациенти, тъй като е било открито, че смъртността не понижава.

Резултатите от междинните проучвания демонстрират, че хидроксихлорохинът и лопинавир/ритонавир имат дребен или никакъв резултат върху намаляването на смъртността при приети в болница пациенти с ковид в съпоставяне със общоприетата грижа. Изследователите от Солидарния тест незабавно приключват тестванията, се споделя в известие на СЗО, като се имат поради огромни многостранни проби, които организацията координира.

Ето обаче какъв бе коментарът на родния щаб за битка с COVID-19:

“Спомняте си сагата, когато СЗО приключи проучванията с него за известно време във връзка известие в авторитетно научно списание. След една седмица се оказа, че тази публикация не почива на достоверни данни, а на компютърни симулации. Това докара до опровергаване на списанието. След това СЗО възобнови изследванията, доколкото тя изобщо е натоварена да прави такива изследвания “.

Такава сага в реалност имаше. Наистина е противоречив резултатът на медикамента върху инфектирани с ковид и не е ясно има ли действителна изгода от неговия банкет.

Хаосът е огромен. Всеки работи на правилото " проба-грешка ". Такова бе оправданието даже на премиера Бойко Борисов. Въпросът обаче е че има цялостна липса на връзка, камо ли обосновка на решенията, които касаят противоепидемичните ограничения и респективно хората.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР