Хаосът в пътуването във Великобритания може да се влоши още

...
Хаосът в пътуването във Великобритания може да се влоши още
Коментари Харесай

Хаосът с пътуванията продължава

Хаосът в пътуването във Англия може да се утежни още повече през днешния ден, като се чакат нови закъснения на пристанище Дувър, защото Англия и Франция не престават да спорят кой е отговорен за задръстването. Отмяна на полети, стачки в железниците, а в този момент и закъснения на границите на едно от най-важните фериботни пристанища в страната - хаосът в пътуванията не стихва.

Автомобили се редят на опашка на регистрацията на пристанище Дувър в Кент, защото доста фамилии се насочат на отмора при започване на лятната почивка за доста учебни заведения в Англия и Уелс. Персоналът на френския граничен надзор в пристанище Дувър е " извънредно непълен ", което води до застояване на почиващите на дълги опашки, оповестиха от пристанището в Кент.

Джак Кусенс, началник на отдела за пътна политика съобщи: " Тъй като през вчерашния ден учебните заведения затвориха изцяло порти, събота може да се окаже още по-натоварена този уикенд. " Шофьорите би трябвало да продължат да чакат разстройства и закъснения по главните празнични направления към югозападното, източното крайбрежие и пристанищата Дувър и Фолкстоун.

" Въпреки че мнозина са решили да тръгнат при започване на лятната почивка, от в този момент до началото на септември, когато учебните заведения се връщат, всеки петък и събота ще бъдат натоварени по нашите пътища.

" Това е по този начин, тъй като това са главните дни за прекосяване към отмора ".

Летищата и самолетните компании от месеци се борят с връщането към естественото търсене през лятото след две години на разтърсвания, свързани с пандемията ковид.

Хиляди полети бяха забавени или анулирани, имаше проблеми с багажа, до момента в който авиационният бранш се пробва да набере, ревизира и образова личен състав, откакто освободи доста от чиновниците си по време на най-тежката пандемия.

В петък хаосът обхвана и пристанище Дувър, като хората чакаха на шестчасови опашки, с цел да прекосят Ламанша.

Операторът P&O Ferries съобщи, че пасажерите би трябвало да плануват най-малко пет часа, с цел да преминат през инспекциите за сигурност, и добави, че чака събота да бъде " също толкоз натоварена ", колкото и петък.

Междувременно министърът на външните работи Лиз Тръс упрекна френските управляващи за " неприемливите " закъснения в петък, като ги прикани да обезпечат повече личен състав, с цел да се оправят с търсенето.

" Нуждаем се от дейности от страна на Франция за увеличение на потенциала на границата, с цел да се лимитират по-нататъшните разстройства за английските туристи и да се подсигурява, че тази ужасна обстановка ще бъде избегната в бъдеще ", сподели тя.

Френският народен представител Пиер-Анри Дюмон, който съставлява Кале, обаче съобщи, че проблемите са " последица от Брекзит ", и добави: " Не мога да се съглася, че това е по този начин: " Трябва да правим повече инспекции, в сравнение с преди ". Той също по този начин съобщи, че пристанището в Дувър е прекомерно малко и че има прекомерно малко павилиони за граничните чиновници заради липса на място.

Главният изпълнителен шеф на пристанището Дъг Банистър не можа да даде никакви обещания, че тапите ще се изчистят през идващите дни, само че съобщи, че чиновниците вършат всичко допустимо. Той съобщи, че " разочарованието от неприятното ресурсно застраховане на френската граница е " извънредно огромно ".

Пътниците, които минават през Ламанша от Дувър, би трябвало да минат през френски гранични инспекции, преди да се качат на ферибота.

Пристанището заяви, че е нараснало броя на кабините за граничен надзор с 50%, само че добави: " За страдание ресурсът на PAF (Police aux frontieres) беше непълен и надалеч не отговаряше на нужното, с цел да се обезпечи безпроблемно протичане на първия уикенд от пиковия интервал на летните почивки ".

Грант Шапс съобщи, че " работи в тясно съдействие " с френския министър на превоза Клеман Бон, като добави: " Приветствам уговорката му, че Англия и Франция ще работят в тясно съдействие, с цел да сведат до най-малко по-нататъшните разстройства, тъй че хората да могат да минават бързо ". Бон удостовери изказването в Twitter. /БГНЕС, news.sky.com
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР