Хаосът с новия регламент за защита на личните данни тепърва

...
Хаосът с новия регламент за защита на личните данни тепърва
Коментари Харесай

Евродепутат на ГЕРБ разкри, че неговите хора в България не са си свършили работата по въвеждане на GDPR!

Хаосът с новия правилник за отбрана на персоналните данни занапред следва. Институции и бизнес са оплетени в мрежа по какъв начин да работят по новите правила, които сякаш са ясни и безапелационни. Критика отнесоха ръководещите от собствен, вътрешен човек, който уточни, че страната и виновните институции са проспали времето, в което е трябвало да приготвят измененията и да осведомят бизнеса.

"Новият правилник за отбрана на персоналните данни беше признат през 2016 година и членките на Европейски Съюз имаха задоволително време да подхващат нужните ограничения, да създадат осведомителна акция, само че това не се случи на много места, включително и България " , сподели за БНР евродепутатът от ГЕРБ Емил Радев.

„ За страдание и Европейската комисия не предприе задоволително ограничения да направи такава необятна осведомителна акция. Този правилник визира всеки – всеки един човек, който дава персоналните си данни, всеки един шеф, компания – било то дребна, междинна или огромна, които обработват персоналните данни “. Що се отнася до това, че страната ни към момента не е подготвена с измененията във вътрешното си законодателство, „ не би следвало да докара до някакви последствия, тъй като доста бързо могат да се наваксат пропуските “.

„ Надявам се, че КЗЛД ще направи малко по-широка осведомителна акция, преди да стартира да постанова наказания по регламента “, сподели още Радев.

Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР