Хаосът продължава на пълни обороти. От събота обясняваме какво готвят

...
Хаосът продължава на пълни обороти. От събота обясняваме какво готвят
Коментари Харесай

Борисов за изборите: В събота ще обявим нещо скандално

Хаосът продължава на цялостни обороти. От събота обясняваме какво готвят и какво вършат. Показвахме ви. Флашки, машини, бяла пластика. Това сподели на брифинг водачът на ГЕРБ Бойко Борисов.

" Сутринта уважаваният от мен Цветозар Томов от ЦИК сподели, че новите 199 машини в склада на " Сиела Норма " изцяло са изненадали ЦИК ", напомни той и посочи, че се желае потреблението на 427 устройства за ремонт на машините в изборните секции.

" Внасяме в ЦИК писмо, с което желаеме самостоятелен одит за машините на гласоподаване. Искаме ЦИК да обезпечи бистрота за контракта за доставка за тези машини. Това не го споделям аз, а Христо Иванов от 4 януари 2021 година С две ръце ви поддържаме настояването и настояваме то да стане факт ", изясни водачът на ГЕРБ.

" Искаме цялостна отчетност от ЦИК, тъй като тъкмо тези машини са определени. Поискахме още през цялото време тя да бъде обезпечена. Абсолютно поддържаме настояванията на Христо Иванов и Демократична България ", безапелационен е Борисов.

Лидерът на ГЕРБ посочи обаче, че напътствията за ремонт на устройствата не са такива и добави, че някой се пробва да убеди обществото, че тези машини са купени я с цел да им се вземе батерията, я кабела.

" Най-важната работа през цялата година - президентските и парламентарните избори в неделя, се аутсорсва на една компания. Те напълно се объркаха и започнаха да наподобяват комично. Да не направя същия лапсус като Радев, който сподели, че всичко на изборите зависи от операцията на изборите, само че се поправи, че било от мотивацията. Сега ще му се карат ", добави Бойко Борисов.

Според Борисов 165 671 души ще са затруднени или няма да имат опция да гласоподават. Починалите пък за последните дни са 1101 души. Той изрази и възмущението си от скриването на новината, че България е поискала помощ от Европейски Съюз за справяне с Коронавирус рецесията. " Представяте ли си това да беше станало при нас и ние да го бяхме скрили. Какво щеше да стане тогава ", попита той.

" Изборите не са безпорядък. Те сега са измама ", съобщи от своя страна зам.-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев. Той изрази възмущението си, че няма явен отговор даже за първите открити машини, както няма отговори и за това, че единият е брат на другият. " Обиден съм, тъй като ни се карат, че задаваме въпроси. Това е по-лошото ", отсече Дончев.



Бел.ред.
Уважаеми читателю,
14 ноември 2021 година ще е неповторим ден, когато ти ще гласуваш по едно и също време за съответен човек (мажоритарен избор на президент) и за лист от хора (подбрани от и правилни на задкулисието нови депутати).
Усещаш ли разликата?
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР