Хаос с тол системата и електронните винетки. Фирмата Телетол, която

...
Хаос с тол системата и електронните винетки. Фирмата Телетол, която
Коментари Харесай

Капш пред Actualno.com: Изградили сме повече от 80% от рамките на тол системата

Хаос с тол системата и електронните винетки. Фирмата " Телетол ", която бе отстранена като народен снабдител, алармира за редица нарушавания в Агенция " Пътна инфраструктура " (АПИ) и австрийският оператор " Капш трафик солюшънс ", подписал контракта за построяването на тол системата у нас.
От " Телетол " са безапелационни, че АПИ като държавна институция няма достъп до личната си система, за която е платила на " Капш ". Припомняме, че пострадалият снабдител изпрати сигнал до основния прокурор Сотир Цацаров и до Европейската комисия (ЕК), в който разказва образци за занемареност, корупция и корист с въздействие.
В третата част на следствието на

В отговор на изказванията на " Телетол ", от " Капш " настояват, че към днешна дата са построени повече от 80% от новите порталните рамки на тол системата . " Kакто планува договорът ни с АПИ, работим както върху построяването на нови, по този начин и върху преоборудването на съществуващите портални рамки. По отношение на съществуващите портални рамки, " Капш " може да пристъпи към дооборудването им с инсталиране на системи и съставни елементи единствено след удостоверение от АПИ, че съществуващата инфраструктура дава отговор на условията за резистентност на натоварване и вятър. Както е планувано в анекса, АПИ пристъпи към премахване на несъответствията, открити по време на обследванията на съществуващите портални рамки на място, извършени взаимно сред АПИ и " Капш ". За изясненост: визираме съществуващите портални рамки, които не са проектирани и построени от " Капш " , споделят от компанията.


" Капш " поставя големи старания да компенсира тези непредвидени забавяния и имаме вяра, че все пак ще бъдем подготвени в точния момент . Трябва да се означи, че едно от изискванията за осъществяване на авансово заложения времеви график е задължението на възложителя да приведе порталните рамки в сходство, както и да поддържа и подкрепя процеса, посредством издаване на нужните разрешителни за градеж в действен порядък. Така че не всичко е в нашите ръце ", безапелационни са от компанията.
Оттам показват, че единствено в границите на първите 6 месеца на употреба, системата за електронна винетка е генерирала над 258 млн. лева плюс в допълнение над 2 милиона лева доходи под формата на обезщетителни такси спрямо 373.1 милиона лв. , събрани през цялата 2018 година.

На наш въпрос отказвала ли е " Капш " достъп на АПИ до електронната система, за която Агенцията по този начин или другояче си е платила, от фирмата-изпълнител декларират, че системата е предадена и призната за опериране от АПИ без забележки. " Искаме още веднъж ясно да заявим, че оператор на системата е Националното тол ръководство към АПИ, а не " Капш ".
" Капш " получи искане от АПИ за даване на разположение за контакт за свързване към системата на нова компания - народен снабдител на услуга (вероятно става дума за " Телетол " - бел. ред.). Информацията беше предоставена в плануваните периоди. След даването ѝ на АПИ, не сме получили удостоверение от тяхна страна за реализирана оперативна съгласуемост и подготвеност за консолидиране на различен народен снабдител на услуга, тъй че да можем, както постоянно, при поискване от страна на възложителя да окажем спомагателна поддръжка ", безапелационни са още от " Капш ".


Помолени от   да обяснят по какъв начин ще става отчитането на приходите от тол такси към АПИ, откакто тол системата проработи, от " Капш " показаха, че договорът за внедряване на системите за електронни винетки и тол такси планува " правене на подробен план за създаване и внедряване на системата, който е обект на утвърждение от страна на възложителя. Като част от цялостното интегрирано решение, концепциите за заплащане и клиринг бяха показани на АПИ през април 2018 година Наред с другото, концепциите включват детайлно изложение на услуги за придобиване на разплащателни карти и карти за гориво, обработка на ръчни заплащания (например в брой и банков превод, които не бяха обекта на договора), както и координиране за всеки от методите на заплащане по отношение на съответния контракт за заплащане на тол такси и баланс по сметката.
Концепциите са утвърдени от АПИ през септември 2018 година Както плануват договорът и в следствие анексът, целият нужен програмен продукт за осъществяване на съответните действия и плануваните образования са предоставени на АПИ. Как тъкмо АПИ употребява съответната подсистема е въпрос на вътрешни политики и процеси, които са част от оперирането на системата, и не са предмет на контракта на " Капш " . След предаване на системата, операторът поема отговорност за нейното опериране и употреба ", дадоха отговор от компанията.

По думите на пострадалите от " Телетол ", " Капш " през компанията " Интелигентни трафик системи " (ИТС) е оператор на електронните винетки и тол системата в сянка . На въпрос какви са взаимоотношенията на " Капш " с ИТС в тази ситуация, от " Капш " обявиха, че не имат намерение да подкрепят разпространяването на сходни неуместни изказвания .
Потърсени да вземат отношение по проблема, от ИТС ни споделиха, че все още ще се въздържат от коментар .
" Капш " не може да си разреши да спекулира с решенията на страната . Ние изпълняваме контракта, подписан с възложителя, като съблюдаваме прецизно посочените параметри и крайни периоди " - по този начин пък " Капш " дадоха отговор и на питането каква е повода съгласно тях за отлагането на старта на тол системата в България.


Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР