Хаос с машините за гласуване в Хасково. Причината - графикът

...
Хаос с машините за гласуване в Хасково. Причината - графикът
Коментари Харесай

Хаос с машините за гласуване в Хасково

Хаос с машините за гласоподаване в Хасково. Причината - графикът на доставката им до секциите, направен от частна компания, се разминава с този на общините, които раздават изборните материали на комисиите.

Оказа се също, че няма и задоволително микробуси, с които машините да стигнат до секциите.

Камионът с 347 машини за гласоподаване дойде в Хасково през нощта под полицейска защита и остана на паркинг до сутринта.
Машините трябваше да бъдат претрупани в 11 микробуса и да потеглят към секциите, само че се оказа, че толкоз микробуси няма.

Представителят на частната компания, виновна за доставката им в Хасковско, отхвърли да отговори за какво има проблем с превоза.

Два часа откакто машините трябваше към този момент да са потеглили към секциите, куфарите с машини към момента са стоварени на паркинга

В същото време раздаването на изборни материали на секционните комисии в Хасково стартира, а пред секциите членовете чакаха машините с часове.

След намесата на регионална администрация, превоз за машините бе открит, само че закъснението в графика по доставката им до секциите остана.

Машините за гласоподаване дойдоха и във Велико Търново . Те ще бъдат инсталирани в 313 от общо 425 изборни секции в региона. По авансово направен лист, те бяха пренатоварени по направление „ изборни секции “.

От РИК обясниха, че техническата им поддръжка е обезпечена. Един механик дава отговор за три машини.

Успоредно с разпределянето им, само че в общината, стартира раздаването на изборните материали. За да няма скупчване на хора, чувалите също се раздаваха по лист и при строго съблюдаване на противоепидемичните ограничения.

В Пловдив и региона 897 машини за гласоподаване дойдоха през нощта в частна база. Те са били под защита.

Сутринта бяха трансферирани в полицейски коли и мотори и ще бъдат закарани до СИК-овете.

25 полицейски коли и 10 мотора на „ Пътна полиция “ вземат участие в разнасянето.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР