Хаос около новите отстъпки за пътуване с градски транспорт за

...
Хаос около новите отстъпки за пътуване с градски транспорт за
Коментари Харесай

Хаос около новите отстъпки за пътуване с градски транспорт

Хаос към новите отстъпки за пътешестване с градски превоз за възпитаници и пенсионери. След като Министерският съвет реши от на следващия ден децата до 10-годишна възраст да пътуват гратис, а за възпитаници, студенти и пенсионери отстъпките да са по-големи, през днешния ден не стана ясно ще влязат ли в точния момент в действие всички нови цени.

В София за пенсионерите няма да има смяна в цената на месечната карта, защото в този момент отстъпката е по-голяма от препоръчаната от служебния кабинет.

Транспортната комисия в Столичния общински съвет се събра на съвещание ден преди 1 февруари – датата, от която в действие би трябвало да влязат новите цени за пътешестване с карта в градския превоз. В бранш обучение от на следващия ден понижението ще е не с 20, а с 40%. Изразени в пари, отстъпките стават от 20 на 15 лв. за студенти и възпитаници и от 35 на 15 за докторанти, изясни зам.-председателят на Комисията по превоза в СОС Зафир Зарков.

За неустановен интервал обаче няма да се продават годишни карти за възпитаници и студенти – до момента в който цените им не бъдат конкретизирани.

А с цел да влязат част от измененията в действие от на следващия ден, в идващите часове следва доста работа. Директорът на Центъра за градска подвижност Димитър Дилчев акцентира, че промяната на цените ще е придружена със промяна на ценоразписи, инструкции на касиерите и нов касов програмен продукт.

В постановлението на Министерския съвет е заложена и по-голяма отстъпка за пътуващите с градски превоз пенсионери.

За най-възрастните в София обаче смяна няма да има. „ Столична община за пенсионерите над 68 години дава 80% отстъпка, а за тези под 68 години е 50%. И в двата случая обществената отстъпка на Столична община е по-голяма по размер от признатата с разпореждане на Министерски съвет ”, посочи повода Зарков.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР