Хънтър Байдън - син на кандидата на Демократическата партия за

...
Хънтър Байдън - син на кандидата на Демократическата партия за
Коментари Харесай

Синът на Байдън замесен в съмнителни сделки с руска милиардерка

Хънтър Байдън - наследник на претендента на Демократическата партия за президент на Съединени американски щати Джо Байдън, е направил съмнителни покупко-продажби за милиони долари с най-богатата съветската бизнесдама Елена Батурина, вдовица на някогашния московски кмет Юрий Лужков. Това настояват сенаторите – републиканци Рон Джонсън и Чък Грасли, а през днешния ден е оповестен отчетът по този въпрос.

Според него, на 14 февруари 2014 г Батурина е превела в банковата сметка на „ Rosemont Seneca Thornton LKC” 3,5 милиона $ по „ Споразумение за консултантски услуги DD12.02.2014. „ Rosemont Seneca Thornton” е капиталова компания, чийто съосновател е Хънтър Байдън”, се споделя в отчета.

Авторите му настояват, че от 6 май до 8 декември 2015 година Батурина е направила 11 превода за общата сума от 392 000 $ по сметка, принадлежаща на компания BAK USA LLC.

Девет от тези транзакции на стойност 242 000 $ в началото са постъпили в сметката на „ Rosemont Seneca Thornton”, след което са били пренасочвани в сметката на BAK USA. В основанието за нареждането е записано „ Договор за заем”, пиши в отчета. Става въпрос за стартъп компания в град Бъфало за произвеждане на таблети взаимно с неназован китайски сътрудник. През май 2019 година компанията разгласи фалит.

„ Хънтър, фамилията му и (неговия настоятелен сътрудник Девън) Арчър са получили милиони долари от задгранични жители със подозрително минало”, настояват сенаторите. Освен преводите от Батурина, към тези транзакции се отнасят и получените 142 000 $ от компания „ Novatus Holding”, чийто главен акционер е жителят на Казахстан Кенес Ракишев – шурей на тогавашния кмет на Астана.

Документът разказва също парични преводи, свързани с работата на Байдън в компания „ Burisma” в Украйна. В отчета тя е разказана като „ частна украинска компания за петрол и газ, благосъстоятелност на корумпирания украински олигарх Микола Злочевски”. Тогава в сметката на компанията, обвързвана с Арчър и Байдън са преведени милиони долари.

Подозрения у сенаторите са провокирали контактите на Хънтър Байдън с разнообразни жители на Китай, „ свързани с комунистическото държавно управление и Народноосвободителната армия”. „ Тези връзки се показват в съмнителни транзакции на милиони долари”, се твърди в документа.

„ Хънтър Байдън е плащал на дами нерезиденти - жители на Русия или други източноевропейски страни, които може да са свързани с „ Източноевропейския пръстен за проституция и трафик на хора “, се споделя в отчета. Твърдението не е подкрепено с детайлности.

Позовавайки се на данни, получени от Министерството на финансите, създателите на документа "посочват евентуално незаконна активност, обвързвана с транзакции сред Хънтър Байдън, неговото семейство и сътрудници и украински, съветски, казахстански и китайски жители ".
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР