Ханс-Йохен Фогел, бившият лидер на лявоцентристката Социалдемократическа партия (СПД), почина

...
Ханс-Йохен Фогел, бившият лидер на лявоцентристката Социалдемократическа партия (СПД), почина
Коментари Харесай

Почина бивш лидер на германските социалдемократи

Ханс-Йохен Фогел, някогашният водач на лявоцентристката Социалдемократическа партия (СПД), умря в неделя на 94 години , заяви ДПА.

Агенцията отбелязва, че последните осем години политикът се е борил с заболяването на Паркинсон.

Ruhe in Frieden, Hans-Jochen Vogel. pic.twitter.com/QDFY7LqkrX
— Bericht aus Berlin (@ARD_BaB) July 26, 2020
Фогел се причислява към СДП през 1950 година и става най-младият кмет на Мюнхен, когато е определен на поста на 34 години през 1960 година Като кмет той играе значима роля за приемане на правата за семейството за Летните олимпийски игри 1972 година

След като подава оставка като кмет на Мюнхен през 1972 година, той става министър на районното обмисляне, строителство и градско развиване в държавното управление на немския канцлер Вили Бранд. Когато Бранд е сменен от Хелмут Шмид през 1974 година, Шмид назначава Фогел за министър на правораздаването в Германия.

Той остава на тази служба до 1981 година.

Едно от провокациите, с които Фогел се сблъсква като правосъден министър са дейностите на Фракция на Червената войска (RAF), крайно-лява терористична група, която работи в Западна Германия .

" Най-трудното решение, в което участвах, беше решението след отвличането на Ханс Мартин Шлайер и след отвличането на самолета " Ландсхут " ", сподели един път Вогел.

През 1981 година Фогел беше за малко кмет на Западен Берлин . След несполучлива кандидатура да стане канцлер на Германия през 1982 година, на идната година Фогел става водач на фракцията на СДП в Бундестага, Народното събрание на Германия и партиен водач през 1987 година Той заема двете висши длъжности до 1991 година и се отдръпва от дейна политика през 1994 година

През 2014 година той разгласи, че е диагностициран с заболяването на Паркинсон две години преди този момент. Въпреки борбите си с заболяването, през 2019 година той разгласява книга, наречена Mehr Gerechtigkeit! ( " Повече правдивост! " ).
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР