Хандбалният отбор на Чардафон (Габрово) се изкачи на 2-о място

...
Хандбалният отбор на Чардафон (Габрово) се изкачи на 2-о място
Коментари Харесай

Чардафон се изкачи на второ място след трета поредна победа

Хандбалният тим на Чардафон (Габрово) се изкачи на 2-о място във краткотрайното класиране на А РХГ, откакто записа 3-а поредна победа. Христо Данаилов и съотборниците му надиграха като посетители НСА с 31:21 (15:8) в мач от 4-ия кръг на шампионата.

Така габровският отбор е на второ място с 3 победи, 1 тъждество и 7 точки, като е с една по-малко от първенеца и водач в подреждането Локомотив (Варна), който идната неделя (28 октомври) от 17,00 часа ще гостува в зала " Орловец ". " Студентите " пък са без триумф досега, като в идващия кръг гостуват на коравия състав на Осъм (Ловеч).

Чардафон реши мача в София още през първото полувреме, като взе задатък удобен задатък от седем гола – 15:8. Габровският тим продължи да диктува играта и през втората част и умерено завоюва с 31:21.

Петко Петков приключи с 6 гола за успеха на Чардафон, а по 5 попадения осъществиха Димитър Петков и Марио Янчев. За домакините от НСА 5 гола означи Аспарух Костадинов, а с 4 приключи Галин Христов.

В друга среща от неделната стратегия на мъжкия ни хандбален шампионат Локомотив (Горна Оряховица) победи втория във краткотрайното класиране Осъм (Ловеч) с безапелационното 32:24 (14:13) и прекъсна победната му серия. Първата част бе равностойно и приключи единствено с гол преимущество за домакините. Равностойната игра продължи доникъде на второто полувреме, след което мощни изяви на вратаря на Локомотив Веселин Лазаров, който безусловно заключи вратата си, и с брилянтни офанзиви и постоянна отбрана " железничарите " последователно усилиха разликата до крайното 32:24.

Това бе първа победа за горнооряховците в шампионата и те към този момент са на 7-о място с 2 точки. Осъм пък е 3-и с 3 победи, 1 загуба и 6 точки, с колкото са и 4-ия Добруджа и 5-ия Спартак (Варна). В 5-ия кръг Локомотив ще гостува на 6-ия в таблицата Пирин (Гоце Делчев).

В последния дуел от кръга Пирин не срещна никакви проблеми и се оправи като посетител на Фрегата (Бургас) с разгромното 38:21 (18:21) .

В 5-ия кръг Пирин е хазаин на Осъм, до момента в който бургазлии ще гостуват на Левски от град Левски в дербито на новобранците, като срещата ще се играе в Павликени.

По информация на sport-gabrovo.com и regnews.net

Снимка: sport-gabrovo.com
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР