Хандбалистките на Шумен спечелиха важна точка при гостуването си на

...
Хандбалистките на Шумен спечелиха важна точка при гостуването си на
Коментари Харесай

Хандбалистките на Шумен и Помория не успяха да се победят

Хандбалистките на Шумен завоюваха значима точка при гостуването си на мощния отбор на Поморие. В мач от последния за есенния полусезон кръг в “А” група двата тима приключиха 21:21 (11:8). С това тъждество шуменки събраха в актива си 7 точки след изиграните мачове, като преизпълниха заложената при започване на шампионата цел – да съберат най-малко 4 точки.

Двубоят в Поморие стартира доста мъчно и за двата тима, като до 10-ата минута резултатът бе 1:1. Тимовете играха доста добре в отбрана, като за Шумен за следващ път се отличиха вратарките Станислава Стоянова и Ирина Никифорук. В офанзива състезателките бъркаха, като въпреки всичко на полувремето домакините съумяха да се отдръпват с нежен задатък от три гола – 11:8.

В началото на втората част шуменки бърза се върнаха в мача и понижиха до 11:10 и играта потегли гол за гол. В последвалите минути обаче съдиите също „ демонстрираха “, че са на терена. Последваха куп отстранявания на шуменки от игра (за целия мач 7 пъти състезателки на Шумен получиха санкции от 2 минути, до момента в който за Поморие имаше единствено 2 наказания).

Отборът на Шумен през огромна част от второто полувреме игра с понижен състав и това даде отражение на резултата, който в 44-ата минута стана 18:13 в интерес на Поморие.

В тези минути шуменки още веднъж демонстрираха темперамент, вкараха три безответни гола и играта още веднъж потегли гол за гол. В 25-ата минута резултатът към този момент бе еднакъв 27/20, а при идната офанзива Шумен поведе с 21:20. В последната за мача офанзива Поморие съумя да вкара и да докара мача до тъждество.

shum.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР