Хандбалистите на Пирин (Гоце Делчев) продължават напред към 1/4-финалите на

...
Хандбалистите на Пирин (Гоце Делчев) продължават напред към 1/4-финалите на
Коментари Харесай

Пирин напред за Купата на България след продължения срещу Осъм

Хандбалистите на Пирин (Гоце Делчев) не престават напред към 1/4-финалите на шампионата за Купата на България откакто се постановиха над Осъм (Ловеч) след продължения.

Срещата стартира малко по-добре за домакините от Пирин, които до почивката водеха с 11:8. През втората част Осъм заигра по-добре и подвигна оборотите и след по-добра игра на контраофанзива обърна до 14:12 в своя изгода. До края на полувремето двата отбора се бореха за всяка топка, като гол на младока Огнян Коларов от Осъм секунди преди края на мача докара до равенството 22:22 .

При еднакъв резултат по правилник на БФХ в елиминационните кръгове от Купата България се играят две продължения от по 5 минути, при тъждество след тези две продължения – още веднъж две продължения и чак по-късно, в случай че отново резултатът е еднакъв, се извършват дузпи. В последна сметка Пирин съумя да се наложи с 29:26 и продължава напред.

На 1/4-финалите Пирин най-вероятно ще срещне вицешампиона Добруджа (Добрич), който мач от 1/8-финалите против втородизионния Академик-ТУ (Пловдив) бе отсрочен поради присъединяване им в европейските клубни шампионати.

В последния мач от 1/8-финалите тимът на Левски от град Левски би без проблеми Спартак (Плевен) с 25:14 (15:5) и на 1/4-финалите ще играе с носителя на трофея Локомотив (Варна), който пропусна тази фаза на шампионата.

По информация на lovechmedia.com
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР