Хандбалистът на мъжкия национален отбор на Германия Руне Дамке обра

...
Хандбалистът на мъжкия национален отбор на Германия Руне Дамке обра
Коментари Харесай

Да полетиш като Супермен, за да отмениш вратаря

Хандбалистът на мъжкия народен тим на Германия Руне Дамке обра цялото внимание на медии и почитатели в 11-я ден на Европейското състезание в Хърватия. Въпреки че се изиграха две завладяващи срещи и феновете видяха отлични осъществявания и комбинации, точно Дамке направи най-ярко усещане със своя изумителна изява в края на дуела против Дания.

Тъй като немците изоставаха в резултата, а до края оставаха единствено 2 минути, във фаза нахлуване те се лишава от своя вратар Андреас Волф за сметка на полеви състезател, сдобивайки се с числено преимущество от 7 на 6. Елементарна неточност обаче даде опция на датчаните да овладеят топката и да отбележат в опразнената врата. Дамке не бе на същото мнение..

Rune Dahmke gets viral. First he prevents the Danish empty-netter by an amazing acrobatic dive and then converts a beautiful pass from Andreas Wolff with by no means less impressive move. #GERDEN
@DHB_Teams @dhf_haandbold pic.twitter.com/PnnnrQxl2D
— EHF EURO (@EHFEURO) January 21, 2018 Той спринтира и се хвърли самоотвержено в жанр " Супермен ", с цел да избие топката преди тя да попадне в мрежата. Изпълнението на Дамке бе още по-сложно, поради вниманието, което трябваше да обърне на 6-метровата линия, чието настъпване не е разрешено на полевите играчи. По-малко от две минути по-късно германецът се разписа във вратата на Дания. Неговото попадение се оказа последно в мача, а макар напъните му " бундестимът " загуби с 25:26.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР