Хан Юнис, многолюден град в южната част на Ивицата Газа,

...
Хан Юнис, многолюден град в южната част на Ивицата Газа,
Коментари Харесай

Би Би Си: Израелските заповеди за евакуация водят до объркване

Хан Юнис, оживен град в южната част на Ивицата Газа, се трансформира в център на. Откакто израелската войска възобнови бойните дейности, откакто, Израел подреди евакуацията на доста региони към града, оповестява кореспондентът на Би Би Си от Йерусалим Хуго Бачега.

Именно там, съгласно израелските управляващи, може да се укриват членове на управлението на Хамас. Яхия Синвар, водачът на Хамас в Газа, е от този град. Наземната атака безспорно ще се уголемява натам, защото израелският министър председател Бенямин Нетаняху сподели, че задачата му е да унищожи Хамас .

С напредването на израелската войска нарастват апелите - изключително от нейния главен съдружник, Съединените щати -. Стотици хиляди хора откриха леговище в Хан Юнис, бягайки от боевете в северната част на анклава, където се организира началната фаза на израелската интервенция.

Израел твърди, че е взел ограничения за предизвестие на популацията, в това число, показващи региони за евакуация и къде да отидат. Това е комплицирана система - регионът е разграничен на блокове - и жителите споделят, че достъпът до информация е сложен заради.

С всеобщия дефицит на съществени артикули и лимитираните доставки на филантропична помощ не е ясно дали регионите, предопределени за убежища от израелската войска, ще могат да одобряват и обезпечат нови талази от разселени поданици.
 UNICEF: В Газа падат бомби през 10 минути
UNICEF: В Газа падат бомби през 10 минути

Това съобщи Говорителят на Детския фонд на Организация на обединените нации Джеймс Елдер в понеделник
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР