Хан Юнис – Сред десетките палатки, поставени за разселени палестински

...
Хан Юнис – Сред десетките палатки, поставени за разселени палестински
Коментари Харесай

Разселеният готвач използва дарения, за да изхрани 50 палестински семейства

Хан Юнис Сред десетките палатки, сложени за разселени палестински фамилии от образованието, ръководено от Организация на обединените нации лицей в този град в южната част на Газа, огромни железни котли, цялостни с бълбукащ бял фасул в червен сос, се готвят на открит огън.

Един от готвачите черпи порция на скупчените най-вече деца, които държат железни купи и тенджери в протегнатите си ръце.

Продължете да четете

лист от 3 детайла 'Как ще раждам? Бомбите не стопират и нито един човек не е пощаден “ „ Гласовете ни ще продължат “: Екипът на Дадух на Ал Джазира стои зад него Израел провежда огромна наземна офанзива през нощта в Ивицата Газа end от списък

„ Още храна, апелирам “, споделя едно момче.

Други деца крещят към готвача, бутайки своите купи и тенджери пред себе си.

„ Чичо, очаквам известно време “, споделя различен.

„ Чичо, постави ми още малко, даже и да е единствено чорба “, надига се различен.

Мъжки глас се чува над шума, който инструктира готвача.

„ Уверете се, че сте дали две порции на остарялата жена, стояща “, споделя той. „ В нейното семейство има 15 души. “

Според готвача Абу Ибрахим Закут, тази нова самодейност, която преди малко започва в сряда, към този момент е съумяла да нахрани 50 фамилии, или към 500 души.

„ Човекът зад концепцията е Абу ал-Абед ал-Масри от Бейт Ханун, който беше разселен с цялото си семейство от повече от 50 души “, споделя Закут.

„ Той се обърна към мен с концепцията да сготвям за хората, откакто видя, че имат потребност от храна тук “, изяснява той. „ Казах му, че знам по какъв начин да сготвям добре и имам опит в доброволческата работа. “

Хората подариха храна и принадлежности за готвене, а екипът, формиран от доброволци от фамилията на Закут, сготви леща през първия ден.

Израелската атака в линията Газа, която стартира на 7 октомври след изненадващо нахлуване на Хамас, при което починаха 1405 израелци, е най-бруталната за последните 15 години.

В продължение на три седмици израелските военни самолети бомбардираха линията Газа от север на юг и постановиха цялостна обсада, прекъсвайки електричеството, горивото и унищожавайки информационната кула.

Според здравното министерство повече от 7000 палестинци са били убити, в това число 2913 деца и 1709 дами. Други 1950 души са в неопределеност под руините на домовете си, в това число 940 деца.

Цели квартали са изравнени със земята, а безразборните бомбардировки доведоха до вътрешно разселване на 1,4 милиона палестинци от население от 2,3 милиона, сподели Организация на обединените нации.

Израелските военни пуснаха листовки и се обадиха на палестинците по мобилните си телефони, предупреждавайки ги да изоставен домовете си в северната част на Газа и град Газа и да се насочат на юг.

Закут и фамилията му, общо 10 членове, бяха принудени да изоставен дома си в Бейт Ханун в северната част на Газа и да поемат на юг към Хан Юнис.

„ Ще сготвим каквато и да е храна или съставки, които хората ни дарят “, сподели Закут. „ Няма самун и не желаеме децата да спят гладни. “

Източник: Ал Джазира
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР