Хамза подготвян от баща си за негов наследникХамза бен Ладен

...
Хамза подготвян от баща си за негов наследникХамза бен Ладен
Коментари Харесай

Син на Осама взе дъщеря на терорист

Хамза подготвян от татко си за негов правоприемник


Хамза бен Ладен – наследник на ликвидирания от спецчасти на Съединени американски щати терорист №1 Осама бен Ладен, се е оженил за дъщерята на Мохамед Атта – един от атентаторите от 11 септември 2001 година, написа в. “Гардиън ”.

За подписания династичен брак, който има за цел да скрепи връзките в “Ал Кайда ”, съобщили пред изданието полубратя на Осама. Според тях Хамза е заел висша позиция в терористичната организация и е решен да отмъсти за гибелта на татко си, погубен в US рейд в Пакистан преди 7 години.

Хамза е наследник на една от трите живи съпруги на Осама – Хаириа Сабар, която живееше с терориста в Аботабад, близо до най-голямата военна база в Пакистан, където той се укриваше и бе погубен през 2011 година След ликвидирането на татко му Хамза стартира да насочва апели към почитателите си за война против Вашингтон, Лондон, Париж и Тел Авив. Смята се, че се е издигнал до заместител на сегашния водач на “Ал Кайда ” – Айман ал Зауахири.

Западните разузнавания демонстрират засилен интерес към местонахождението на Хамза, което все още е незнайно. Ключовата му позиция в “Ал Кайда ” се удостоверява и от обстоятелството, че US Държавният департамент го включи през януари м.г. в черния лист с терористи. А бракът му с щерка на Атта, който отвлече и заби аероплан в Северната кула на Световния търговски център в Ню Йорк, демонстрира, че кървавите атентати от 11 септември 2001 година в Съединени американски щати не престават да са крайъгълен камък за “Ал Кайда ”, както и че ролята на Осама бен Ладен остава основна за организацията.

Писма на Осама, открити в скривалището му в Аботабад, демонстрират, че той е подготвял точно Хамза за собствен правоприемник отпред на “Ал Кайда ”.

 TERRORISM: Hamza bin Laden factbox
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР