Хамстерите са едни от най-популярните домашни любимци в много домове

...
Хамстерите са едни от най-популярните домашни любимци в много домове
Коментари Харесай

Трябва ли да давате вода на хамстерите?

Хамстерите са едни от най-популярните домашни любимци в доста домове заради тяхната лекост на грижи и характерности. Те са животни, които, макар че са деликатни, също са много мощни и не се нуждаят от профилирани грижи доста постоянно.

Много притежатели се съмняват дали хамстерът им пие задоволително вода. Но какво, в случай че хамстер не пие вода? Защо хамстер не пие вода? И би трябвало ли да пие? Ако тези подозрения зародят или са зародили, предлагаме ви да прочетете тази публикация.

Защо хамстерът ми не пие вода? - Причини

Ако хамстерът ни не пие вода, би трябвало да се опитаме да разберем аргументите, защото те могат да бъдат много разнообразни:

Водата е мръсна: един от най-лесните за разрешаване проблеми е този, обвързван с ежедневната промяна на водата в поилката, защото хамстерите нормално са доста скрупульозни и в случай че водата не е чиста и не е прясна, те могат да откажат да я пият.

От поилката за хамстери не излиза вода: по същия метод е от значително значение да се уверите, че водата излиза от бутилката обикновено, защото тръбата може да се запуши.

Проблеми с устната празнина: това може да се дължи и на проблеми с устната празнина, като погрешно задръстване или циреи на зъбите, които предизвикват болежка в устата на животното, правейки пиенето досадно и мъчително, тъй че те го заобикалят.

Дехидратацията води до появяването на проблеми, защото оставя животното по-изложено на топлинен удар, който може да бъде в действителност съдбовен, в случай че не бъде открит в точния момент.

Колко вода би трябвало да изпие хамстер?

Ако желаеме да знаем дали нашият хамстер покрива ежедневните си потребности от вода, първото нещо е да знаем какви тъкмо са тези потребности. Експертите акцентират, че хамстерите не са типове, които пият прекалено много, защото тялото им е квалифицирано да получава вода от храни, богати на течност, която употребяват (като зеленчуци или плодове). По-конкретно се пресмята, че те би трябвало да употребяват към 10 мл вода на 100 грама телесно тегло, тъй че елементарният хамстер, чието тегло варира приблизително сред 80 и 120 грама, се нуждае от към 8-12 мл дневно. Това допуска, че при по-малки животни, като да вземем за пример хамстер джудже, количеството е даже по-малко и смяната в размера на поилката от време на време е незабележима.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР