Хамбургер ШФ спечели битката на Втора Бундеслига в четвъртфиналите от

...
Хамбургер ШФ спечели битката на Втора Бундеслига в четвъртфиналите от
Коментари Харесай

Трети дубъл на Ласога прати Хамбургер на полуфинал за Купата

Хамбургер ШФ завоюва борбата на Втора Бундеслига в четвъртфиналите от шампионата за Купата на Германия. Тимът, който за първи път в историята си изпадна от елита предишния сезон, отстрани различен втородивизионен отбор в лицето на Падерборн 07, печелейки гостуването си на “Бентелер-Арена” с 2:0.

Главното настоящо лице довечера бе Пиер-Мишел Ласога. Централният нападател на Шпортферайн за трети път през актуалната акция вкара два гола в мач за Купата, затвърждавайки стопроцентовата си успеваемост. Днес таранът откри в 54-ата минута след центриране от корнер, извисявайки се над цялата противникова отбрана, с цел да означи с глава за 1:0. По-малко от четвърт час по-късно той постави точка на разногласието, този път реализирайки със мощен шут по земя от границата на наказателното поле - 2:0 в 68-ата минута.

Двата тима демонстрираха открит футбол, залагайки повече на офанзива, в сравнение с отбрана, само че в последна сметка гостите от Хамбург бяха тези, които се възползваха по-добре от възможностите си и справедливо не престават напред към полуфиналите.

С двата си гола през днешния ден Ласога към този момент има шест попадения в едвам три мача в шампионата през сезона. Той вкара на два пъти против Ерндтебрюк в първия кръг, след това наказа на два пъти Висбаден във втория кръг, а в осминафиналите против Нюрнберг не игра заради травма. В идната фаза някогашният футболист на Херта (Берлин) и Лийдс Юнайтед ще може да изравни или даже усъвършенства върховото достижение за голове в шампионата в един сезон от страна на състезател на Хамбургер - Джими Хартвиг и Хорст Хрубеш вкарват по 7 гола през сезон 1980/1981.

МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР