Хамбургер отново не успя да се върне в Първа Бундеслига,

...
Хамбургер отново не успя да се върне в Първа Бундеслига,
Коментари Харесай

Старата госпожа схруска хамбургера

Хамбургер още веднъж не съумя да се върне в Първа Бундеслига, откакто загуби с 0:2 решаващото домакинство в мача реванш в плейофа против Херта Берлин. По този метод отборът от Хамбург ще играе трети следващ сезон във Втора Бундеслига. ХСВ завоюва с 1:0 първата среща в Берлин, само че на реванша на своя стадион беше надигран от противника.

Херта съумя да обезврежда задатъка на Хамбургер от първата среща още в 4-ата минута, когато Марвин Платенхардт центрира от корнер в наказателното поле на домакините, където Дедрик Боята бе оставен непокрит и с глава вкара топката във вратата на Даниел Фернандеш.

Херта продължи да господства и в 26-ата минута Дедрик Боята насочи доста рисков удар, само че настрана от вратата на домакините.

Даниел Фернандеш направи ужасно избавяне в 31-ата минута, когато отрази рисков удар на Люка Тусар. Мориц Хайер имаше искания за дузпа в 48-ата минута, само че съдията Денис Айтекин подмина обстановката.

Минута по-късно пред Хайер се откри нова опция. Той насочи прекрасен удар, само че Оливер Кристенсен избави.

Марвин Платенхардт бе изведен на отлична позиция в 54-ата минута и стреля, само че Даниел Фернандеш направи доста значимо избавяне.

Херта поведе с 2:0 в 63-ата минута, когато Марвин Платенхардт стреля непосредствено от фал, изненадвайки вратаря Даниел Фернандеш, който позволи груба неточност и топката влетя във вратата му. Херта беше извънредно покрай това да вкара трети гол в 74-ата минута, само че Даниел Фернандеш съумя да избави удара на Стеван Йоветич.

Йоша Вагноман направи сериозен пропуск в 80-ата минута, когато Хамбургер можеше да върне интригата в дуела.

Владимир Дарида пропусна добра опция в 89-ата минута, само че ударът му бе отразен от Даниел Фернандеш.

Херта приключи мача с човек по-малко, само че това нямаше значение за тима от Берлин, защото Люка Тусар бе изпъден за втори жълт картон едвам в заключителните секунди на добавеното време.

По този метод Херта резервира елитния си статут в Първа Бундеслига, а Хамбургер ще играе за трети следващ сезон във Втора Бундеслига.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР