Хамас принуждава населението да не напуска Газа, а 40% от

...
Хамас принуждава населението да не напуска Газа, а 40% от
Коментари Харесай

Милен Керемедчиев: Хамас не дава на цивилното население да напуска Газа

" Хамас " принуждава популацията да не напуща Газа, а 40% от хората там са под 15 години, разяснява някогашният зам.-външен министър Милен Керемедчиев по Нова тв.

Според военния специалист Ивайло Иванов към момента не несъмнено дали израелското управление е дефинирало крайната цел на интервенцията.

" Прочистването значи, че израелската войска би трябвало да мине къща по къща, стая по стая, блок по блок, а тук стои и въпросът по какъв начин да даде най-малък брой жертви, само че и най-малък брой цивилни жертви ", изясни военният специалист.

" Кварталите, които са в северната част на Газа, са сринати със земята, доста евентуално Израел да направи зона за сигурност до заграждението, която в действителност да бъде срината със земята ", счита Милен Керемедчиев. Според него на граничния пункт към Египет несъмнено ще има вълнения. Египет не желал бежанците, тъй като можело като влязат да не желаят да се върнат, а и било доста евентуално Египет да изтъргува финансово стартирането на бежанците.

На въпрос по какъв начин се разграничава граждански от терорист, дете на 16 година с бомба на върха на хвърчилото терорист ли е, Керемидчив сподели, че " Хамас " за доста палестинци е и метод на битие, огромна част от хората виждали в нея конструкция, която им дава занаят.

" Това, че показват страсти по избран метод, не ги прави терористи ", счита и военният специалист. " Терористите са смесени с цивилното население ", добави той. Според него радикализацията измежду младите е проблем, който се натрупва от десетилетия. " Те от десетилетия са в бежанските лагери, като осмисляне на техния живот, е задачата, че Израел би трябвало да бъде ненавиждан ", добави Ивайло Иванов.

" Ивицата Газа няма бъдеще, дори и да се сътвори палестинска страна тя ще бъде на западния бряг, тези хора, които са там (в линията Газа), нямат бъдеще ", счита Милен Керемедчиев.

По думите му унищожаването на " Хамас " води до огромен бежански поток, а измежду него неизбежно ще има радикализирани хора. " Трябва да има повече съгласуваност, само че бежанската вълната ще пристигна, може да е идващото лято, само че неизбежно, ще пристигна ", счита Керемедчиев.

Той изясни, че това което създали от " Хамас " е, че посочили на арабския свят, че Израел може да бъде засегнат, само че еуфорията, можела да докара до съществени последствия. " Хамас " дал нов подтик на всевъзможни радикализирани детайли, счита пък Ивайло Иванов.
ТЕМА преди 30 минути 336 преди 58 минути 345 преди 17 часа 11401
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР