Хамас предложи план за прекратяване на огъня, който ще успокои

...
Хамас предложи план за прекратяване на огъня, който ще успокои
Коментари Харесай

Хамас предлага триетапно прекратяване на огъня за 135 дни, водещо до края на войната

Хамас предложи проект за преустановяване на огъня, който ще успокои оръжията в Газа за четири месеца и половина, което ще докара до завършек на войната, в отговор на предложение, изпратено предходната седмица от катарски и египетски медиатори и подкрепено от Съединените щати и Израел.

Според проектодокумент, забелязан от Ройтерс, контрапредложението на Хамас планува три етапи с дълготрайност от 45 дни всяка.

Предложението планува екстремисти да разменят останалите израелски заложници, които те заловиха на 7 октомври, за палестински пандизчии. Възстановяването на Газа ще стартира, израелските сили ще се изтеглят изцяло, а телата и тленните остатъци ще бъдат разменени.

Съединени американски щати. Държавният секретар Антъни Блинкен дойде през нощта в Израел, откакто се срещна с водачите на медиаторите Катар и Египет в най-сериозния дипломатически подтик на войната до момента, ориентиран към реализиране на удължено помирение. Подробности за контрапредложението на Хамас не са съобщавани до момента.

Сп...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР