Хамас отблъсква наземната инвазия на Израел | Гледайки Газа, както

...
Хамас отблъсква наземната инвазия на Израел | Гледайки Газа, както
Коментари Харесай

Резюме за Близкия изток: Насочва се към тунели – забавя ли се израелското нападение?

Хамас отблъсква наземната инвазия на Израел | Гледайки Газа, както я вижда останалата част от арабския свят. Ето го Близкия изток тази седмица:

Какъв е краят на наземното навлизане на Израел?

Имаше някои пречки, откогато сухопътното навлизане на Израел в линията Газа стартира преди съвсем две седмици.

Все още е прекомерно рано да се каже по какъв начин ще завърши войната в Газа, само че специалистите споделят, че бойните качества на Хамас са се подобрили, което значи, че боевете на земята ще бъдат доста по-жестоки.

Израел сподели, че скоро ще раздели линията Газа на две и ще обкръжи град Газа, само че с цел да реализира това, ще би трябвало да взе участие в градска война, която се чака да бъде по-кървава от досегашната.

Особено в случай че борбата премине подземен, в страховитите тунели на Хамас.

Израел наложи цялостна блокада на анклава преди месец. През това време дребното храна, вода, гориво и медикаменти, които Газа беше съхранила, бяха съвсем изразходвани. Нашият графичен екип пресъздава какво значи да си без задоволително храна и вода за един месец.

Общинската прясна вода за къпане, пране на облекла и поддържане на водопроводни съоръжения също е пресъхнала, което значи, че хората би трябвало да къпят децата си в мощно нечистото море край Газа, което води до рани и други болести.


Хората изгубиха войната

Ахмед беше упорит ортодонт с подготвена усмивка, който постоянно се радваше да дава на приятелите си безвъзмездни лекувания (той също имаше потребност от практиката). Йосеп, въпреки това, беше считан за софтуерен талант, чието последно известие до брачната половинка му беше „ Обичам те “, последвано от емотикони със сърце.

Ахмед, палестинец, и Йосеп, израелски жител, и двамата починаха неотдавна. Ахмед в израелската бомбардировка на цивилни домове в линията Газа и Йосеп в офанзивата на Хамас на 7 октомври.

В Газа бомбардировките не стопират, като децата са съвсем половината от повече от 10 000 убити души. Това прави сегашния спор евентуално най-смъртоносния за децата в съвремието.

В допълнение към бомбардировките на жилищни региони, Израел бомбардира лечебни заведения, макар че е известно, че десетки хиляди фамилии са избягали при тях, с цел да търсят избавление.

Правителствата се пробват да изтеглят своите жители от разкъсвания от войната район и някои трябваше да вземат сложното решение да оставят членовете на фамилията си. Някои съумяха да излязат от Газа с палестинските си членове на фамилията, единствено с цел да останат другаде, до момента в който чакаха техните държавни управления да дадат визи на съпрузи, които не са жители, с цел да ги съпроводят вкъщи.


Какво следва?

Въпреки че имаше доста слушатели с облекчение по времето, когато Хасан Насрала завърши речта си в петък, остава да забележим дали неговата организация, Хизбула, ще остане настрани от сраженията или ще се притече на помощ на Хамас.

Слуховете започнаха да се въртят към допустимо следвоенно политическо съглашение в Ивицата Газа, за което се твърди, че включва палестинските управляващи, които ръководят окупирания Западен бряг. Но доста палестинци не са удовлетворени от Българска комунистическа партия, изключително хората, живеещи в Газа.

Междувременно арабската улица обясни мнението си, защото в Турция и Иран бяха проведени големи демонстрации в поддръжка на Газа.

В Тунис също станаха очевидци на огромни демонстрации и откритите изрази на съмнение към Запада и западното въздействие се разпространиха вследствие на това, че на хората им омръзна от това, което те назовават ​​западно равнодушие към дейностите на Израел в Газа.

Изглежда капитализирайки това въодушевление, тунизийското държавно управление работи върху редица закони, които съществено биха лимитирали активността на неправителствените организации.


Накратко

Един месец война: Какво се случва с палестинците отвън Газа? Семейство, в това число три деца, убити при израелска офанзива в Южен Ливан В израелския Ейлат хората се опасяват от война от север и юг Китай възприема внимателен метод към дипломацията във връзка с войната сред Израел и Газа Протестиращи блокират американски боен транспортен съд, за който се твърди, че транспортира оръжие за Израел

Цитат на седмицата

„ Сърцата ни горят над нашите земи... Цяла година чакаме сезона на маслините, който е най-красивият сезон, само че израелците съзнателно изгориха нашите дървета, употребявайки своите ракети и танкови снаряди. “ | Нисрин Абу Дакка, фермер от град Хузаа в Газа.

Източник: Ал Джазира
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР