Хамас и Израел преговарят по две предложения за освобождаване на

...
Хамас и Израел преговарят по две предложения за освобождаване на
Коментари Харесай

NYT: Израел обмисля сделка, при която Хамас да освободи всички цивилни заложници

Хамас и Израел договарят по две оферти за освобождение на заложници, заяви през днешния ден " New York Times ", базирайки се на длъжностни лица, осведомени за договарянията. Катар е главният медиатор в договарянията, като в тях вземат участие и високопоставени чиновници на Съединени американски щати, се споделя в публикацията.


Според едно от обсъжданите оферти Хамас ще освободи от 10 до 20 цивилни заложници - в това число израелски дами и деца, както и чужденци, в това число американци - в подмяна на къса пауза в бойните дейности, сподели един от чиновниците. Това може да бъде последвано от освобождението на към 100 цивилни, в случай че изискванията бъдат изпълнени, споделиха те.

Според източника в подмяна терористичната организация желае къса пауза, повече филантропична помощ, гориво за лечебните заведения и освобождение на дамите и децата в израелските затвори. Служител съобщи, че израелските управляващи са изразили неустановеност по отношение на освобождението на своите пандизчии.

Според израелски публични лица групировката и други палестински организации държат към 240 души като заложници в Газа. По-малко от половината от тях са цивилни, сподели един от чиновниците.

Хамас отхвърля да освободи който и да е от израелските мъже на военна възраст, които държи в Газа, споделиха чиновници./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР