Хамас е дала първоначално одобрение на предложението за спиране на

...
Хамас е дала първоначално одобрение на предложението за спиране на
Коментари Харесай

Хамас даде първоначално одобрение за спиране на огъня в Газа

Хамас е дала " в началото утвърждение " на предлагането за прекъсване на огъня в Газа и освобождение на заложници. Това заяви представител на катарското министерство на външните работи. Планът за помирение беше направен на договаряния в Париж в неделя, с посредничеството на Съединените щати, Египет и Катар.

Предложението планува прекъсване на огъня за 6 седмици, през които в Газа ще бъде доставена още помощ. Ще бъдат освободени и заложници - единствено дами, деца и мъже над 60-годишна възраст в подмяна на освобождението на палестински пандизчии, оповестява източник от Хамас.

Предвижда се и да се водят договаряния за евакуиране на израелските сили, както и възобновяване на разрушените здания в Газа.

Предстои тежък път до завършването на договорката, прецизират от катарското външно министерство, само че това се чака да стане в идващите седмици.

Базираният в Катар водач на Хамас Исмаил Хания би трябвало да дойде в столицата на Египет Кайро за полемики по предлагането за преустановяване на огъня.
атмосфера

Докато договарянията сред Хамас и Израел са в решаваща фаза, Съединените щати постановиха наказания на израелските заселници на Западния бряг, които атакуват палестинци на окупираната територия.

Мярката беше въведена с декрет на президента Джо Байдън и планува налагането на финансови наказания и възбрана за издаване на визи в началото на четири лица.

" Без да разгадавам прекалено много от дипломатическите ни диалози, мога да ви кажа, че имахме откровени диалози за насилието на екстремистките заселници. Представили сме съответни случаи на израелското държавно управление с документирано принуждение и сме поискали да подхващат дейности ", съобщи Матю Милър, представител на Държавния департамент на Съединени американски щати.

Израел дефинира като необикновена мярката на Вашингтон и разгласи, че болшинството от еврейските заселници на Западния бряг като хора, които се придържат към законите.

Вчера Вашингтон разгласи и, че е утвърден проект за удари по ирански цели в Ирак и Сирия в отговор на офанзивата с дрон в Йордания, при която починаха трима американски бойци.

" Това е рисков миг за Близкия изток. Ще продължи да работим за отбягване на по-широк спор в района, само че ще предприемем всички нужни дейности за защита на Съединените щати, на ползите ни и на нашите жители. Ще отговорим когато, както и където изберем ", Лойд Остин, министър на защитата на Съединени американски щати.

Вашингтон упрекна Иран, че стои зад офанзивата в Йордания, при която бяха ранени и 41 американски бойци, само че не уточни от къде е изстрелян дрона, с която тя беше осъществена.

Последвайте ни във и Вече може да ни гледате и в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР