Хамас днес освободи още 17 заложници, включително 14 израелци, в

...
Хамас днес освободи още 17 заложници, включително 14 израелци, в
Коментари Харесай

Хамас освободи трета група заложници в Газа

" Хамас " през днешния ден освободи още 17 заложници, в това число 14 израелци, в границите на третата група освобождавания по съглашението за преустановяване на огъня, съобщи Асошиейтед прес.
Всичко по тематиката: Войната сред Израел и Хамас 1111
Представители на Червения кръст трансферираха заложниците от Газа късно в неделя. Някои от тях бяха предадени непосредствено на Израел, а други минаха през Египет.

Израелската войска заяви, че един от заложниците е бил превозен със аероплан непосредствено до израелска болница.

Очква се Израел да освободи по-късно през днешния ден 39 палестински пандизчии като част от съглашението.

Това е третият следващ ден, в който " Хамас " освобождава държани в Газа израелски заложници в подмяна на палестински пандизчии, напомня АП. Очаква се четвърта замяна да се състои на следващия ден - последния ден от четиридневното преустановяване на огъня сред враговете. Общо 50 заложници и 150 палестински пандизчии би трябвало да бъдат освободени.

Израел разгласи война на " Хамас ", откакто палестинската въоръжена формация извърши нахлуване на негова територия на 7 октомври, при което починаха към 1200 души, а 240 души бяха взети за заложници. По данни на здравните управляващи в ръководената от " Хамас " линия Газа израелската атака е довела до гибелта на над 13 300 души.

Международни медиатори, водени от Съединени американски щати и Катар, се пробват да удължат прекратяването на огъня, показва АП, представена от Българска телеграфна агенция.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР