Хамали, вместо санитарни експерти, са назначени на ГКПП Капитан Андреево

...
Хамали, вместо санитарни експерти, са назначени на ГКПП Капитан Андреево
Коментари Харесай

Скандал: Хамали на Маджо командват на границата

Хамали, вместо санитарни специалисти, са назначени на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево " в опит да овладеят тоталния безпорядък с необработените камиони с плодове и зеленчуци. Най-абсурдното е, че общите служащи са постъпили на граничния пункт на 1 юни с двойно по-високи заплати от тези на сертифицираните специалисти на БАБХ и на процедура точно те се разпореждат там.

Трима от новоназначените на цивилен контракти здравеняци пък до наскоро са работили в охранителни компании, свързвани със популярния силов необут от СИК от първите години на демокрацията Младен Михалев-Маджо, научи сензационно Lupa.bg. Яките младежи през час се отдръпват, с цел да приказват по мобилните си телефони с " началника ", като това не са нито държавни служители, нито началници в БАБХ.

Това удостоверява настойчиво носещите се клюки, че необяснимото преустановяване на контракта на компанията " Евролаб 2001 " от през днешния ден за през вчерашния ден въобще не е обвързвано с каквито и да е било нарушавания, а единствено и само, с цел да се съобщи бизнеса на нов състезател, който да работи с новите ръководещи. Според мълвата, 5 от 8-те компании, които са подали искане за узаконяване на лабораторни проучвания в последния месец, са свързани по някакъв метод или с Маджо, или със съдружници в негови разнообразни бизнеси.

" Очевидно е, че контрола на границата ще бъде стихотворец не от страната, защото тя няма опция да го реализира, а от нов силов необут, доближен до новото държавно управление ", изумени са източниците на Lupa.bg. Според осведомени, въдворяването на Маджо на границата става с поддръжката на един от министрите, доближен до " Продължаваме Промяната ". А 6-те милиона лв. рушвет, за които се приказва в последните седмици, явно са отишли в тази посока.

Фитосанитарният надзор на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево " е изключително значим, защото България е външна граница на Европейски Съюз. От преминаващите камиони, към 64% са директно преминаващи. Те возят стока в страни-членки на Европейски Съюз, а нашите гранични управляващи и БАБХ са органите, които носят отговорност за това каква храна ще попадне на европейската софра.

Междувременно, опашката от тирове не понижава към този момент трета седмица. Към 15 часа през днешния ден на границата още веднъж е имало стотици тирове, свидетелстват фотография, която наш кореспондент направи.

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР