Халкидики се възстановява след смъртоносната буря. В курортите там, в

...
Халкидики се възстановява след смъртоносната буря. В курортите там, в
Коментари Харесай

Българските туристи не се плашат от бурите, остават в Гърция

Халкидики се възвръща след смъртоносната стихия. В курортите там, в които летуват стотици българи, към този момент има ток и вода. Все още не е разчистен плажа на Неа Плагия, само че курортът постепенно се възвръща, оповестява bTV.

Собствениците на хотели обаче се готвят за нови порои. Според прогнозите, още тази нощ времето в региона ще се скапе. Това обаче не плаши българските летовници, които са резервирали отмора в южната ни съседка.

Едни от тях са семейство Илиеви, което потегля на едноседмична почивка на Халкидики.

„ Домакинът ни в Гърция ни убеди, че нещата към този момент са по-спокойни, че не би трябвало да има проблем. Каза ни, че особено се е разходил по плажа, с цел да удостовери, че е изчистен”, изяснява Велимира Илиева.

В Неа Мудания ги посрещат изкоренени дървета, само че Велимира отбелязва, че въпреки да се вижда, че бурята „ в действителност ги е блъснала доста”, само че и „ сносно са разчистили”.

Дърветата са струпани край пътя, а всеки разчиства пред къщата или хотела си.

На плажа в Неа Плагия пък не е останал нито един здрав чадър. Работи се интензивно по възобновяване и всичко ще бъде готово до сутринта, а една част още през днешния ден. Въпреки че изискванията на плажа не са нормалните, не липсват плажуващи.

Руски туристи, били в центъра на бурята, ще запомнят ваканцията. Въпреки че са се изплашили и те са решили да останат в курорта до на следващия ден.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР