Халифа Хафтар обяви, че поема властта в Либия. Москва същевременно

Халифа Хафтар обяви, че поема властта в Либия. Москва същевременно ...

Халифа Хафтар обяви, че поема властта в Либия.

Халифа Хафтар обяви, че поема властта в Либия. Москва същевременно е изненадана от изявленията на командира на Либийската национална армия (ЛНА) относно прехвърлянето на властта в Либия. Русия настоява, че все още няма военно решение на конфликта, заяви източник в Руското външно министерство, цитиран от РИА Новости.
Припомняме, че Хафтар в понеделник (27 април) обяви оттеглянето от политическото споразумение, което доведе до сформирането на правителството на националното съгласие (ПНС). Той каза, че управлението на страната е преминало в ръцете на командваната от него ЛНА. 
"Това е удивително. Има решения, постигнати на срещата на върха в Берлин, главното от които е базирано на резолюция 2510 на Съвета за сигурност на ООН, което трябва да бъде изпълнено. Да се изпълнява предимно от самите либийци с помощта на международната общност и генералния секретар на ООН", каза събеседникът на агенцията, отбелязва още "Фокус".
"Ние се застъпваме за прилагането на помиряващ общолибийски диалог в рамките на политическия процес. Няма военно решение на конфликта", става ясно още от изявленията на Москва.
Темата продължава и в този материал.

Източник: actualno.com