Халид ал Малик, главният редактор на саудитския всекидневник Al Jazirah,

...
Халид ал Малик, главният редактор на саудитския всекидневник Al Jazirah,
Коментари Харесай

Саудитски редактор: Има още като Солеймани в Ирак, Иран, Сирия, Ливан и Йемен

Халид ал Малик, основният редактор на саудитския ежедневник Al Jazirah, разгласи, че елиминирането на терориста от иранския режим Касем Солеймани „ ослепителен акт на подвиг “ от страна на Съединени американски щати, цитира думите му израелското англоезично издание The Jerusalem Post.

Ал-Малик написа, че елиминирането на Солеймани, избран от Съединени американски щати за интернационален терорист, е „ точка в интерес на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп “.

Тръмп: Убитият Солеймани планираше офанзиви против 4 американски посолства

"Но не е задоволително да се поправят грешките, които Съединени американски щати направиха в Ирак ", продължава вестникът. "Има още като Касем Солеймани в Ирак, Иран, Сирия, Ливан и Йемен. Ако против тях не се вземат ограничения по метод, който подсигурява сигурността и стабилността на тези страни и на другите страни от района и света, държанието на Иран няма да се промени “, осведоми Фокус.

Ал-Малик прибавя, че „ убийството на Солеймани няма да постави завършек на опасността, която Иран съставлява за страните от света, защото терористичната мрежа на Иран е необятна и не се основава нито единствено на един терорист, нито сътрудниците му се намират единствено в една страна. “
Той също по този начин написа, че убийството на Солеймани е „ ясно достижение и точка в интерес на президента Тръмп и администрацията на Съединени американски щати, само че не е задоволително. Сега районът е изправен пред кръгове от ирански тероризъм, които ще бъдат още по-многобройни и разнородни.

„ Иранците насочат експлицитни закани в тази посока и слагат това преди всичко в дневния си ред като част от възмездието за възмездие за убийството на водача на злото - нарушителя Касем Солеймани. А какво ще кажете за „ Хизбулла‘ в Ливан, хутите в Йемен и другите пълномощници на Иран в разнообразни страни от Персийския залив и други арабски и ислямски страни? "

Напрежението в Близкия изток тревожи Европейския съюз

Базираният в Съединени американски щати Институт за медийни проучвания в Близкия изток (MEMRI) за първи път преведе публикацията на Ал-Малик и я разгласява на своя уеб страница в четвъртък. Al-Jazirah излиза като вестник на арабски език и има публика от над 123 хиляди души към 2013 година

MEMRI написа, че „ Убийството на командващия силите „ Кудс “ на Корпуса на стражите на Ислямската гражданска война Касем Солеймани от страна на Съединени американски щати срещна многочислени реакции в саудитската преса, които показаха задоволство от мощния удар, нанесен на иранското управление, а също и за самодейност, подхваната от Съединени американски щати след дълъг интервал, в който те заобикалят потреблението на военна мощ против Иран, в това число след нападението в средата на септември против нефтените уреди в Саудитска Арабия.

MEMRI означи, че редакторът също насочва рецензиите към Съединени американски щати, отбелязвайки, че в този момент заплащат цената за предоставения на Иран надзор върху Ирак.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР