Халфът на ЦСКА-София Рубен Пинто даде голямо интервю за водещия

...
Халфът на ЦСКА-София Рубен Пинто даде голямо интервю за водещия
Коментари Харесай

Рубен Пинто: ЦСКА страда, но ще се върне на върха

Халфът на ЦСКА-София Рубен Пинто даде огромно изявление за водещия португалски състезателен вестник “A Bola”. Разказът с играча е поместен на цели две страници, като той споделя за престоя си на “Армията” и годините в академията на Бенфика. Интервюто с Пинто беше оповестено през вчерашния ден. Договорът на португалеца с “червените” изтича през лятото и към този момент не е възобновен. Пинто обаче не приказва по тази тематика за “A Bola”.

“По-рано през сезона беше извършено гласоподаване измежду играчите какъв да е капитан. Аз и Петър Занев получихме 90% от гласовете. Явно сътрудниците ми са видели характерностите на водач в мен и съм благополучен. Занев е първият капитан. Водещият постоянно би трябвало да е българин поради връзката със съдиите. Аз към момента не приказвам добре български, въпреки че разбирам доста от това, което се приказва. В тима има играчи от много националности, а Занев съвсем постоянно приказва на британски, тъй че се разбираме. Но пък по време на мачовете съвсем постоянно можеш да чуеш псувни на португалски”, сподели Пинто през смях.

“ЦСКА беше съживен от доста богат българин, който на процедура е стартирал построяването на клуба отначало - от нулата. Той поставя големи старания, с цел да върне ЦСКА на върха. Имаме най-хубавите почитатели, пред които съм играл в кариерата си. Преди години клубът е бил във финансова рецесия, само че в този момент получаваме всичко в точния момент. Знам какъв брой е скъпо, с цел да възродиш институция като ЦСКА, само че се надявам, че след няколко години ще си е заслужавало. ЦСКА сега страда много, само че съм сигурен, че скоро ще се върне на върха и ще има мощно наличие в евротурнирите. През предишния сезон бяхме доста покрай купата, само че останахме на една точка и възприятието беше извънредно горчиво”, съобщи още Пинто.

“Зимната пауза в България е по-дълга от лятната и е малко по-трудно да запазиш формата си. На лагера в Турция имахме по две тренировки дневно и бяхме на прага на силите си”, добави Пинто.

“При всяка пауза за нациионалните тимове се прибирам до Лисабон, с цел да се видя с роднините си. Обичам да вървя и до Солун, тъй като постоянно съм живял до море и в София това ми липсва. За благополучие не съм имал съществени травми, уповавам се да продължа по този начин и през 2020-а и да се показва още по-силно”, добави Пинто.

“Тема Спорт” Снимки: Sportal.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР