Халфът на Манчестър Юнайтед Хуан Мата защити в блога си

...
Халфът на Манчестър Юнайтед Хуан Мата защити в блога си
Коментари Харесай

Хуан Мата се обяви в подкрепа на ВАР

Халфът на Манчестър Юнайтед Хуан Мата отбрани в блога си системата " Видео-асистент рефер ", поради която негово попадение против Хъдърсфийлд в събота беше анулирано.

Първоначално основният арбитър призна гола на испанеца, само че след намесата на ВАР, той беше анулиран заради доста тънка засада. Телевизионните повторения обаче демонстрираха криви линии, помагащи за преценката на обстановката, което докара до голям брой рецензии по адрес на системата. Въпреки това, решението не повлия на развоя на мача, приключил с победа за Юнайтед с 2:0 след голове на Ромелу Лукаку.

Ето какво написа Мата в блога си:

Много се дискутира във връзка гола, който вкарах, и неговата анулация поради ВАР. Това беше ново прекарване за мен (и за съвсем всички нас, сред другото). Истината е, че откакто си отпразнувал гола, ти си сюрпризиран и отчаян (както си личеше на лицето ми), само че този път, за благополучие, това попадение не беше нужно за успеха ни.

Както споделих в няколко изявленията след мача, даже в този случай да не е било в наша изгода, считам, че в бъдеще ВАР ще бъде в помощ на съдиите, които постоянно имат тежка задача, и в последна сметка ще докара до по-голяма правдивост във футбола.

Имайки поради евентуалните последствия от неверно съдийско решение (отпадане от дивизията, уволняване на мениджъра и т.н.), разбирам, че би трябвало да създадем крайния резултат колкото се може по-честен и тъкмо тук, мисля, вярната интервенция на ВАР ще е от огромна изгода.

Технологиите могат да оказват помощ на футбола да бъде по-справедлив, изключително в наши дни, когато наподобява, че само резултатът е от голяма важност (може да напишем цяла книга по този въпрос).

Въпреки това, имам вяра, че тази технология би трябвало да се ограничи единствено до някои особени обстановки, които са решаващи в мача (за да се избегнат несъразмерните прекъсвания), и най-много окончателното решение да лишава по-малко време и да е по-ясно от това в събота.

КАЛОЯН АНТОНОВ
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР