Халфът на Лудогорец Марселиньо спечели приза за Футболист №1 на

...
Халфът на Лудогорец Марселиньо спечели приза за Футболист №1 на
Коментари Харесай

Марселиньо е Футболист №1 на сезона

Халфът на Лудогорец Марселиньо завоюва наградата за Футболист №1 на миналия сезон в Първа лига съгласно InStat Index. Класацията бе учредена при започване на акцията от Асоциацията на българските футболисти (АБФ) в съдействие с ИНСТАТ - една от най-големите компании за футболни разбори и статистика.
За победител всеки месец се обявяваше играчът с най-голям показател, който се дефинира посредством формула на основа дейностите - голове, асистенции, акуратност на подавания, сполучливи единоборства и други индикатори. Процентът на сполучливи дейности усилва показателя, като върху него оказва въздействие и равнището на съперника в мача.
35-годишният Марселиньо взе участие в 28 мача за Лудогорец, в които изигра 2475 мин. Бразилецът записа общо 1639 подавания, от които 84% точни (или 1396), 8 гола, 32 основани голови положения и 10 асистенции. Освен това плеймейкърът е отправил общо 72 удара към противниковите порти, от които 26 точни. Участвал е в 31 голови офанзиви и е записал 48% сполучливи единоборства.

2300-1
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР