Халфът на Лудогорец Марселиньо се изказа ласкаво за предприетите мерки

...
Халфът на Лудогорец Марселиньо се изказа ласкаво за предприетите мерки
Коментари Харесай

Марселиньо: В България контролираха вируса и сега всичко е по-спокойно

Халфът на Лудогорец Марселиньо се изрече ласкаво за подхванатите ограничения от страна на българското държавно управление за оправянето с пандемията от ковид. Бразилецът описа за обстановката в България пред бразилската медия globoesporte.com и показа по какъв начин е прекарал дните на карантина в Бразилия.

„ Беше време и България да възобнови шампионата си. По този въпрос всичко е осъзнато тук. При рестартирането ще е по този начин, тъй като в действителност има сигурност за това нещо. Знам, че държавното управление и федерацията са взели всички защитни ограничения и знаят какво вършат. Не виждам проблем шампионатът да бъде рестартиран в този момент “, съобщи Марселиньо.

„ В Разград популацията е застаряващо. В супермаркетите имаше ограничаване за влизането на тази възрастова група в тях. Рано заран младите не можеха да отидат до магазина, а след избран час. Мисля, че в България се взеха по-драстични ограничения, които дадоха резултат в броя на доказаните и смъртните случаи. Най-голям брой случаи имаше в столицата София, която даже беше затворена за даден интервал, с цел да не се позволяват хора да влизат в нея, без значение с кола или аероплан. Никой не дойде и не си потегли от София в този интервал. Успяха да управляват вируса добре и в този момент всичко е по-спокойно. Карантината в България е до 13 май и не се диалект за удължаването ѝ. Така че всичко би трябвало да завърши “, добави още бразилецът.

„ Слава на Бог, никой от моето семейство не се болести с ковид. Брат ми, който беше в Португалия, съумя да се измъкне от страната преди затварянето на летищата. Притеснявам се за родителите ми. Живеят в рискова зона в Бразилия, където има доста инфектирани и смъртни случаи. Но никой в фамилията ми не е инфектиран. Все подхваща ограничения, с цел да няма риск от заразяване “, сподели плеймейкърът на Лудогорец.

„ Получих позволение за полет от консулството и останах 30 дни в Бразилия, в Моджи Мирим. Реших да не се прибирам до Амазония, тъй като обстановката беше сериозна. Родителите ми са над 50, тъй че взех решение, че е най-добре да заобикалям контакт с тях. След това от Лудогорец ни помолиха всички да се върнем “, съобщи Марселиньо.

„ Тренировъчният развой ни се връща последователно. Първо тренирахме самостоятелно или по двойки, само че постоянно в друго време и със съблюдаване на разстояние. Това е единствено за тези, които не са пътували по време на карантината. Чакам да приключа периода си на изолираност, с цел да мога да се върна към заниманията. В момента сме с девет точки пред втория Левски и с мач по-малко. Много сме покрай купата. Разбира се, че ни остава още малко, само че бяхме в добър интервал, макар че бяхме отстранени от Купата на България. Нека изчакаме. Въпреки прекъсването, оставаме съсредоточени и си вършим работата, с цел да спечелим купата “, приключи бразилецът.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР