Халфът на Лудогорец Лукас Саша, който започна този сезон като

...
Халфът на Лудогорец Лукас Саша, който започна този сезон като
Коментари Харесай

Лукас Саша: Готови сме да отидем в Израел и да победим!

Халфът на Лудогорец Лукас Саша, който стартира този сезон като десен бранител, защото Сисиньо е контузен, даде изявление пред израелското издание „ One.co.il ". Както е известно, някогашният футболист на ЦСКА игра две години в Апоел Тел Авив, преди да парафира с Лудогорец.

-Лукас, по какъв начин се чувстваш преди завръщането в Израел?

-Това ще ми е първото връщане в Израел, откогато напуснах Апоел Тел Авив преди две години. Много се вълнувам от идните мачове против Беер Шева.

-А осведомен ли си с равнището на Апоел Беер Шева? Готов ли си за предизвикването?

-Следя израелския футбол доста в детайли и знам, че те са мощен тим. Не познавам всички играчи, единствено някои от тях, само че виждам, че като тим обичат да държат топката и се обрисуват два тежки мача. За да стигнеш до групите на Шампионската лига, ще би трябвало да победиш всеки отбор, който ти се изпречи на пътя, а тъкмо това планираме да създадем. Готови сме да отидем в Израел и да победим.

-Доколко сте осведомени със противника?

-Още не сме ги разучавали. Тъкмо отстранихме Жалгирис и към момента не сме играли своя първи мач в шампионата (б.р. - нощес против ЦСКА-София). Чак по-късно се заемаме да разучим Беер Шева, както би трябвало. Знаем единствено, че те са добър тим, който основава доста положения с владението на топката, което упражнява във всеки мач.

-Кои от играчите на Беер Шева познаваш?

-Запознат съм с чужденците от Нигерия - Джон Огу и Тони Нвакаеме, който просто е удивителен футболист. Разбира се, знам и Матан Охайон, с който играхме за Апоел Тел Авив. Той е отлично момче и към този момент очаквам още веднъж да се срещнем.

-Предполагам си наясно с горещата атмосфера, която ви чака на „ Търнър Стейдиъм "...

-Знам, че идват доста почитатели при всяко домакинство и основават положително въодушевление. Разказах на тима за красивия стадион. Но преди година играхме пред 51 хиляди почитатели на Цървена звезда в Белград и победихме. Така че публиката на Беер Шева няма да им донесе преимущество. Стадионът не е фактор за нас.

-Дали фактът, че сте играли в групите на Шампионската лига, ще ви даде предимство?

-Не, въобще, нямаме никакво преимущество. Миналият сезон към този момент е в историята. По същото време Беер Шева игра в групите на Лига Европа.

-Как оценяваш салдото на силите преди мачовете посред ви?

-Ще станат забавни дуели за хората, които обичат да гледат футбол, тъй като и двата отбора ще нападат. От метода, по които в профил Хонвед, научихме, че Апоел има качества и жанр. Ще станат отворени и атакуващи мачове.

-Уверен ли си, че Лудогорец ще стане непрекъснат участник в групите на Шампионска лига през идващите години?

-Вярвам, че имаме сили за това и ще го реализираме. Това е тим, чиято основна цел е да се бори в Шампионската лига, един колектив, който прогресира през последните години. Хората тук са експерти, играчи и треньори тук имат всички условия да работят.

-Миналия сезон ти игра постоянно в ранните мачовето от акцията, а след това в групите излезе на терена единствено един път. Как си обясняваш тези крайности?

-Нямам пояснение. Треньорът разчиташе на мен в квалификациите, само че по-късно изгубих мястото си поради капитана на тима (б.р. - Светослав Дяков). Той игра добре и трябваше да уважа това решение. Чаках своя късмет на пейката. Бях печален и желаех да играя, само че футболът е игра на инерцията. Имаме добър тим и всички могат да бъдат титуляри. Знам по какъв начин да се отнасям почтително към този факт и приятелите си. Ако играя против Беер Шева, ще е ужасно, в случай че не - треньорът ще ми каже. Аз съм подготвен когато и да е да оказа помощ на всяка една позиция.

-Говори се, че още не сте достигнали формата, която показвахте в Шампионската лига през предишния сезон. Имаш ли пояснение?

-Играхме в Шампионската лига и шампионата на България, като атмосферата бе друга. Говоря освен на равнище централизация, само че и във връзка с мотивацията. Преди началото на втория полусезон имахме задатък от 6 точки на върха. Срещу Арсенал, ПСЖ и Базел ти даваш най-хубавото, а след това в българския шампионат става по-трудно.

-Лудогорец има 9 бразилци в състава си, а това не се вижда постоянно. Как ще опишеш тима?

-Ние сме надарен тим с доста сплотена съблекалня. Преди 7 години тимът беше във втора дивизия и купи трима бразилци, с цел да си обезпечи промоцията. Това проработи, а бразилците помогнаха много, тъй че започнаха да идват още и още, има даже и такива от други страни в Латинска Америка. Така че това си е почерк за Лудогорец. Само през този сезон още не сме купили бразилец.

-Как ще сравниш българския с израелския футбол?

-Те са напълно разнообразни един от различен. В България в играта има повече експанзия. Играя в тим, който всяка година се бори за купата, по тази причина нашият жанр е по-различен от този на останалите отбори в България. В Израел, тъкмо както в Бразилия, повече се играе с топката. Тук в България стилът е по-европейски.

-Колко друго се живее в България и в Тел Авив? Разград е дребен град, единствено с 35 хиляди поданици...

-Няма по какъв начин да сравня двете неща. Разград в действителност е дребен град, тук пребивавам единствено, с цел да играя футбол. В Израел имах повече благоприятни условия за обществени контакти, а в този момент няма какво толкоз да се прави отвън футбола. Лично за мен, до мига в който не се прибера в Бразилия, си е един тип всеотдайност, тъй като пребивавам надалеч от фамилията и приятелите си. В последна сметка това очакваш от живота на един експерт. Сега играя за огромен клуб и съм благополучен от този факт. Радвам се от стадия, който стигнах в моята кариера.

-Какво мечтаеш да постигнеш през този сезон? А след него?

-Когато бях млад, правех доста проекти и никой от тях не стана действителност. Просто желая да се съсредоточвам върху почналия сезон. Искам да играя повече и още веднъж да стана първенец на България. Не желая да мисля за това къде бих траял кариерата си. Моята фантазия сега е да взема присъединяване в колкото се може повече срещи.

-Дали завръщане в Апоел Тел Авив не е една от задачите ти?

-Да, бих се върнал в Апоел, това е едно от желанията ми и всички го знаят. Имам още две години от контракта си с Лудогорец и съм благополучен, само че се надявам един ден още веднъж да играя за Апоел. Липсва ми доста. Получавам известия от почитателите и приятелите, които оставих там. Забавно е да знам какъв брой доста ме обичат. Невинаги давам отговор на тези послания, тъй като са доста, само че те ме карат да желая по-силно да се върна в Апоел.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР