Халфът на Лудогорец Дан Битон може да се завърне в

...
Халфът на Лудогорец Дан Битон може да се завърне в
Коментари Харесай

Лудогорец връща Дан Битон в Израел

Халфът на Лудогорец Дан Битон може да се завърне в Израел след края на акцията. 24-годишният плеймейкър по този начин и не се утвърди при разградчани. Той не се вписва в концепцията на треньора Павел Върба. Битон даже не попадна в групата за гостуването на Левски на " Герена ", извоювано с 1:0. При това Марселиньо бе с проблеми и не стартира, а измежду 18-те влезе юношата Иван Йорданов, който играе в халфовата линия.

Дан бе притеглен през лятото от Ашдод за към 1 милион евро. Офанзивният халф бе едно от най-нашумелите имена на израелския пазар, а с цел да го има в редиците си Лудогорец се пребори с конкуренцията на много клубове. В началото на акцията той бе налаган като плеймейкър вместо Марселиньо. Нещата обаче се трансформираха след раздялата с треньора Стойчо Стоев. След това Станислав Генчев твърдо залагаше на бразилеца. През зимата пък бе притеглен и Каули, който може с изключение на да играе като крило, да работи и зад нападателя. И за Битон очевидно е мъчно да се оправи с тази конкуренция.

През есента той изигра 17 турнирни дуела за " орлите ", само че напролет няма нито един на сметката си - явен знак, че Павел Върба няма да разчита на него. Затова от клуба към този момент му търсят нов тим. Сериозен интерес към Битон демонстрира Макаби (Тел Авив). Този отбор направи опит да го притегли още през зимата, само че тогава не съумя. След края на акцията обаче нищо чудно да го направи, въпреки и чартърен. Ситуацията с Дан се следи и от Апоел (Тел Авив).

Съдбата на различен израелец в Лудогорец - Талеб Тауата, също е неразбираема. Левият бек пристигна през есента, само че игра единствено в две турнирни срещи.

" Тема Спорт "
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР