Халфът на Левски Хали Тиам даде интервю пред Меридиан мач.

Халфът на Левски Хали Тиам даде интервю пред Меридиан мач. ...

Доктор Тиам от Левски: Харесвам прякора си.


Халфът на Левски Хали Тиам даде интервю пред "Меридиан мач". Сенегалският халф се разписа в последните три срещи на "сините". 

"Амбицирам съм да продължа да вкарвам, това е игра на голове. Щастлив съм, че се разписах в тези мачове, но най-важното е Левски да печели.

Не успяхме да победим Черно море за първенството и за Купата. От тези мачове научихме много неща, които могат да ни помогнат да вземем трите точки. Всички се готвим здраво за срещата. Трябва да вземем трите точки и заради феновете. 

Васил Панайотов: Мачът с Левски ще е различен, мястото на Черно море е в Топ 6
Васил Панайотов: Мачът с Левски ще е различен, мястото на Черно море е в Топ 6

"Опитвам се да попивам много от Илиан Илиев"

Всеки един мач играя по един и същ начин. Целта ми е да завърша мача като победител и да съм дал 100% от себе си. Нямам страх и претеснения от нищо. Важно е да правиш нещата правилно във всеки мач и да вярваш, че нещата ще се получат. 

Всеки, който влиза в нашата съблекалня иска да бъде шампион. Това чувство се прехвърля и към игрището. Всички компоненти, за да успеем са налице. 

Снимка 388397
Източник:

Когато за първи път попаднах в Левски си казах, че ще е много трудно за мен. Сега главата ми се изчисти и мислите, които тормозят, когато си преотстъпен. Националният отбор на Сенегал е много силен. Първото и най-важно нещо е да съм концентриран върху играта си и успехите с Левски. После ще мисля за Сенегал. Там няма да ме вземат, ако не се представям добре в Левски. 

Прякорът ми дойде след един мач с ЦСКА. Доктор, доктор, чудех се защо ме наричат така. Но е интересно. Никога не са се обръщали с нещо специално към мен. Този прякор е много добър. 

Снимка 388396
Източник:

Никога в моя живот, а и като професионален футболист, не съм искал да контузя някого. Смятам, че няма такъв човек, дори в дерби. Във всеки мач рискуваме здраве, живот, тела. Контузиите са част от играта. Завърших първото си дерби със счупен нос, но не казах нищо. В играта има агресия, но и джентълменски неща", заяви Тиам.

Капитанът на Левски Иван Горанов виси за мачовете на националния отбор
Капитанът на Левски Иван Горанов виси за мачовете на националния отбор

Бранителят няма да бъде рискуван срещу Черно море

Източник: topsport.bg