Халфът на Левски Давиде Мариани е следен от скаутите на

...
Халфът на Левски Давиде Мариани е следен от скаутите на
Коментари Харесай

Родният отбор на Мариани иска да го върне в Швейцария

Халфът на Левски Давиде Мариани е наблюдаван от скаутите на родния си ФК Цюрих. В момента този отбор е на 4-о място в швейцарския хайлайф. През сезона съставът направи положителни мачове в Лига Европа. Цюрих бе в група с Лудогорец и дружно с Байер (Леверкузен) съумя да излезе от нея. Швейцарците доближиха до 1/16-финалите на конкуренцията, само че там бяха отстранени от италианския Наполи - загуби с 1:3 вкъщи и 0:2 в Неапол.

Мариани дойде на " Герена " през лятото. 27-гоишният нападателен халф пристигна като свободен сътрудник, откакто договорът му с Лугано изтече. Плеймейкърът е един от най-полезните играчи на " сините " през сезон. Той е един от двамата в състава на Георги Дернеджиев, който е взел участие във всичките 26 шмпионатни дуела досега. Другият е централният нападател Станислав Костов.

Мариани е вторият водещ голмайстор на отбора след благоевградчанина - има на сметката си 9 попадения. Освен това швейцарецът е направил и 8 асистенции.

За Цюрих Давиде игре от 2012 до 2015 година. С родния си отбор има 31 мача в швейцарската Суперлига и 1 гол.

Халфът е един от играчите, които са най-скъпо платени на " Герена ". Той пристигна по гледище на към този момент бишвия треньор Делио Роси, като слд това беше съществена фигура и при Славиша Стоянович, и при Георги Деерменджиев. Той има контракт с Левски до лятото на 2021 година. Ако някой желае да го притегли, ще би трябвало да заплати трансферна сума на " сините ".

" Тема Спорт " Първа лига 1 кръг, неделя 31 март  Левски 20:30  Ботев (Пловдив)
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР