Халфът на Черно море Петър Витанов е един от основните

...
Халфът на Черно море Петър Витанов е един от основните
Коментари Харесай

Петър Витанов: Името на Черно море е достатъчно респектиращо, за да играем със самочувствие

Халфът на Черно море Петър Витанов е един от главните футболисти на варненския клуб. Юношата на ЦСКА дойде на " Тича " при започване на годината от отбора на Верея. Миналият сезон бе много сполучлив за 23-годишния състезател. Записа общо 33 мача през сезон 2017/2018 година за двата отбора, с които си затвърди титулярното място при треньора Илиан Илиев. Витанов стартира да тренира футбол на седем години в школата на ЦСКА, след това прави и своя дебют в професионалния футбол с фланелката на " армейците ".

- Повече от шест месеца си футболист на Черно море, по какъв начин ти се коства тимът?

- Преди да дойда в Черно море бях чувал единствено хубави неща за тима. След прочут интервал на " Тича " мога да потвърдя, че всички са били правилни. В тима има добър колектив, всички се разбираме. Имаме доста добър щаб, с който работим крепко, с цел да реализираме нещо този сезон. Идването ми в Черно море е крачка напред в кариерата и предизвикателство. Нямах съмнения и откакто получих офертата, незабавно одобрих. А и въпреки всичко бях работил с този треньорски тандем във Верея и знам, че Илиан Илиев и помощниците са перфекционисти и постоянно гонят високи цели.

- Направи мощни мачове с екипа на " моряците " през предишния сезон. Лично ти удовлетворен ли си от представянето си?

- Бих споделил, че съм удовлетворен, да. Разбира се, има много неща за възстановяване в играта ми. Смятам, че съм се развил в известна степен и това е най-важното. Надявам се след този сезон да мога да кажа същото. Много значимо е и какво мислят треньорите, тъй като от време на време персоналната оценка не е най-точна. Важното е да получиш добра оценка и от съотборниците си, треньорите и почитателите на тима.

 Васко Панайотов е подготвен да дебютира за Черно море
Васко Панайотов е подготвен да дебютира за Черно море

Това ще се случи при семейството на Берое в петък

- От началото на този сезон взе присъединяване и в четирите мача на " моряците ". Можеш ли да направиш къса ретроспекция на дуелите с Ботев Враца, Левски, Септември и Етър. Как видя срещите от вътрешната страна?

- Странно начало имахме този сезон. На пръв взор не е мощно, като погледнем класирането. Смятам, че направихме положителни мачове и показахме качества и темперамент в множеството от тях. В три от срещите започвахме с гол от съблекалнята. В първия случай успяхме да създадем поврат и да спечелим трите точки, само че против Септември не ни се получи. Срещу Етър още веднъж същия сюжет, само че малко не ни доближи да излезем спечелили от тази среща. Трябва да започваме оптимално съсредоточени в идващите дуели, с цел да не позволяваме такива леки голове и да не стартираме срещите с 0:1, тъй като тогава е доста мъчно.

- Какво не доближи на Черно море да вземе по три точки против Левски и против Етър? Само съдийството ли повлия на крайния резултат?

- Съдийските решения оказаха въздействие, само че няма за какво да се оправдаваме с тях. Според мен надиграхме Етър, а с Левски през огромна част от дуела се надлъгвахме и имахме преимущество. Това са значимите неща при започване на сезона, които би трябвало да ни вдигнат самочувствието и да не демонстрираме прекален почит против съперниците ни. Всичко прекомерно работи отрицателно на тима. Разполагаме с много положителни футболисти, а и името на Черно море е задоволително респектиращо, с цел да играем със самочувствие и да демонстрираме темперамент на спечелили.

- Какво искаш да постигнеш с Черно море?

- Нямам избрани цели. Искам да се развъртвам и да оказвам помощ и на тима да пораства.

- Предстои мач с Берое. Какви са ти упованията за тази среща?

- С Берое няма да е елементарно. Мисля, че ще се получи прекрасен мач, в който и двата тима ще се надиграват.

 Илиан Илиев отнесе солидна санкция от ДК
Илиан Илиев отнесе солидна санкция от ДК

Вижте каква е
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР