Халфът на Барселона Рафиня Алкантара трябва да носи бутонки на

...
Халфът на Барселона Рафиня Алкантара трябва да носи бутонки на
Коментари Харесай

Рафиня рискува глоба от 1 млн. евро заради обувките си

Халфът на Барселона Рафиня Алкантара би трябвало да носи бутонки на “Адидас” в мачовете си или да заплати санкция в размер до 1 млн. евро. Това разпореди съдът в Амстердам, откакто от производителя на спортни артикули заведоха дело против футболиста за несъблюдение на контракта сред двете страни.

25-годишният състезател мислел, че спонсорският договор е изминал през това лято и по тази причина от юли нататък използваше бутонки на друга компания - “Мицуно”. Той обаче не бил осведомен, че в контракта имало уговорка за 5-годишното му възобновяване, която от “Адидас” задействали. Бразилецът не бил удовлетворен и от неналичието на поддръжка от страна на компанията по време на двете тежки травми, които имаше в предишното.
Rafinha has been ordered to wear Adidas boots again pic.twitter.com/dLxHCUCREq
— B/R Football (@brfootball) December 19, 2018 Решението на съда е в интерес на “Адидас”, като Рафиня би трябвало да изплаща санкция от 10 хиляди евро за всеки ден, в който отхвърля да извършва отговорностите си по контракта. Максималната обща сума, която може да доближи санкцията, е 1 млн. евро. Последствията за плеймейкъра можеха да бъдат още по-сурови, защото от компанията упорстваха за обезщетение от 100 хиляди евро дневно от 1-ви юли насам, когато халфът скъсал контракта си. Той ще отсъства от терените до края на сезона, защото лекува скъсани кръстни връзки на лявото си коляно.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР